Uyum Marketleri'nin İstanbul ve Tekirdağ’daki tüm mağazaları ile Antalya’da bulunan Makro Market olmak üzere toplam 73 mağaza Migros tarafından satın alınmıştı. Mağazalarda işten çıkarılan bin 500 işçinin kıdem tazminatının nasıl ve ne zaman ödeneceği konusunda ise bir açıklama yapılmamıştı.

Bunun üzerine Makro/Uyum Market işçileri, kıdem tazminatlarını ödenmeden işten çıkarıldıkları için Nakliyat-İş Sendikası'nın da desteğiyle 8 aydır çeşitli eylemlerde bulunuyordu. Nakliyat-İş Sendikası, Temmuz ayında yaptığı açıklamayla Migros’un işçilerinin tazminatlarının Eylül başında ödeneceğini duyurmuş, ancak tazminatın ödenmemesi üzerine eylem devam etmişti.

NAKLİYAT-İŞ: İŞÇİLER TAZMİNATLARINI ALDILAR


Nakliyat-İş Sendikası bugün yaptığı açıklamada tazminatın işçilere ödendiğini duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;  "Direniş destanı zaferle sonuçlandı. Sendikamız öncülüğündeki bu direniş Türkiye İşçi Sınıfı tarihinde pek örneği olmayan bir süreçle zaferle sonuç alındı.  İşçiler tazminatlarını aldılar... Her türlü baskı, gözaltılar ve açılan davalara karşın kararlılıkla direnen ve direnişlerini zaferle taçlandıran Uyum/Makro işçileri karşısında üç maymunu oynayanlar, sarı sendikacılarla işbirliği adına direnişler karşısında duyarsız kalanları başta DİSK yönetimini, diğer konfederasyonlar direniş destanımızı izole etmeye çalışanları işçi sınıfımız, direnişçiler unutmayacaktır."