Gölcük'te, Ecem geçen 5 Ocak tarihinde ortadan kayboldu. Kızının kaybolmasının ardından bunalıma giren ve rahim kanseri olan Esra, 14 Ocak'ta gittiği Kandıra'nın Kaltalkayası mevkiinde kayalıklardan denize atladı. Esra'nın cesedi 2 gün sonra denizde bulunarak toprağa verildi. Ecem'in ise en son annesinin erkek arkadaşı Süleyman K. ile görüştüğü belirlendi. Ecem, erkek arkadaşıyla cep telefonundan mesajlaşırken, Süleyman K.'nın define bulduğundan, çok zengin olduklarından bahsettiği tespit edildi. Polis, Süleyman K.'nın Ecem'in kaybolmasından sonra tarihi eser kaçakçılığından tutuklu bulunduğunu belirledi. Polis, cezaevinde Süleyman K.'nın ifadesini aldı. Süleyman K. ifadesinde Ecem'i öldürdüğünü itiraf ederek, cesedini gömdüğü yeri gösterdi. 15 Şubat gecesi Gölcük'ün Ayvazpınar köyünde ormanlık alanda yapılan çalışma ile Ecem'in cesedi gömüldüğü yerden çıkarıldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Ecem'in öldürülmesiyle ilgili hazırladığı iddianameyi Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Hakkında 'çocuğu tasarlayarak kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Süleyman K., ilk olarak Esra ile olan ilişkisini anlattı. K., Esra'nın dini nikahlı eşi olduğunu söyledi. Süleyman K., Esra'nın arkadaşı V.Ç.'nin dini nikahlı eşi olması nedeniyle tanıdığını, bu sırada yakınlaştıklarını ve evlendiklerini, ilk zamanlar Ecem'in aralarındaki ilişkiyi öğrenince tepki gösterdiğini, eşi E.K.'ya, Esra ile aralarındaki mesajları gönderdiğini, daha sona ilişkilerini kabullendiğini söyledi. Süleyman K., Ecem'in göğüs kanseri olması nedeniyle ameliyatı sırasında da yanında olduğunu belirtti.

BAGAJDA CESET VARKEN KIZIN ANNESİNİ YEMEĞE GÖTÜRMÜŞ

K., 5 Ocak'ta annesinin Ecem'e ulaştırması için kendisine 50 TL verdiğini, bu nedenle kızı aradığını söyledi. Ecem'in aracı kullanmak istediğini, bu nedenle Selimiye Mahallesi yoluna girdiklerini anlatan Süleyman K., aracı Ecem'e vermek için yol kenarında durduğunu söyledi. K., bu sırada Ecem'in kendisine ağır sözler söylediğini ileri sürdü. K., araçta Ecem'in üzerine çullanıp nefesi kesilene kadar boğazını sıkarak öldürdüğünü söyledi. Süleyman K., Ecem'in cesedini daha sonra aracın bağajına koyduğunu, sim kartını çıkardığı cep telefonunu kırarak attığını, bagajında ceset bulunan aracıyla Gölcük'e gelerek ağaç budama makası ve testere alıp annesinin evine gittiğini, ağaçları budadıktan sonra ara sıra define aradığı tarlaya geldiğini, 2 arkadaşının da yanına geldiğini ve define aradıklarını ifade etti. Akşam hava kararınca Esra Ercömert'i iş yerinden aldığını belirten Süleyman K., "Esra'yı iş yerinden alarak evine bıraktım. Üzerini değiştirmesini bekledim. Çünkü akşam Körfez ilçesinde bulunan yeğenimin evine gidecektik. Esra araca bindi ama Ecem ile ilgili bir şey sormadı. Daha sonra annemin evinden kız kardeşimi ve çocuklarını aldım. Körfez ilçesine yemeğe gittik. Bu sırada bagajda hâlâ Ecem'in cesedi bulunmaktaydı. Yemekten sonra Gölcük'e döndük. Esra'yı evine bıraktım" dedi. DHA