TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Levent Gök başkanlığında toplandı.

Gök, 5 Kasım'ın, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatının 12. yılı olduğunu anımsatarak, "Bülent Ecevit, çalışma hayatında emekten yana koyduğu tavırlarla Türk siyasetinde mümtaz bir şahsiyettir. Eşi Rahşan Ecevit hanımefendi ile birlikte son derece sade ve mütevazı yaşantısında devletin hiçbir olanağını kendisinden yana kullanmamak suretiyle bütün siyasetçilere örnek olmuşlardır" dedi.

Milletvekilleri lösemi hastalarına destek için maske taktı. AA Milletvekilleri lösemi hastalarına destek için maske taktı. AA


AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, gündem dışı konuşmasında, Uluslararası Kartepe Zirvesi'nde yapılan "Göç, Mültecilik ve İnsanlık" konulu toplantıya 30 ülkeden 360 milletvekilinin katıldığını ifade etti. Şeker, katılımcıların konuşmalarında Türkiye'nin göç konusunda üstlendiği olumlu role dikkat çektiğini vurguladı.

AA AA


İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal ise Manisa'nın sorunlarına değindiği gündem dışı konuşmasında, Manisa'nın ihracatta ve yan sanayi alanında geliştiğini ancak son yıllardaki kontrolsüz endüstrileşme ile Manisa çiftçisinin zor duruma düştüğünü savundu. Akkal, daha önce zeytin ağaçlarının kesilerek yok edildiğini, şimdi ise zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını savundu.