Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG sınavlarının kaldırılmasından sonra yerine konulan LGS (Liselere Geçiş Sınavı) sistemiyle öğrenci alacak “nitelikli okullar”ın listesini güncelledi. Yeni listede Maltepe Anadolu Lisesi, Sarıyer 100.Yıl Rotary Anadolu Lisesi ve Çağrıbey Anadolu Lisesi gibi birçok başarılı okula yer verilmedi. Bu okulda okuyan öğrencilerin velileri de listenin yeniden düzenlenmesi için dilekçe verdi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilen dilekçede “Söz konusu okulların, listede yer alan okullara göre daha yüksek puanlı olduğu bu nedenle de listenin hukuka aykırı bu idari işlemin ortadan kaldırılarak,
yerine hukuka uygun yeni bir liste düzenlenmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Dilekçelerini teslim eden veliler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Öğrenci velileri adına konuşan Rüstem Karakuş
“Bulundukları ilçelerde ilk sıralarda yer alan ve elde ettikleri başarılarla İstanbul'un en seçkin eğitim kurumları arasında önemli bir yere sahip olan okullarımız hak ettikleri şekilde 'Sınavla Öğrenci Alacak Orta Öğretim Kurumları Listesi' kapsamına alınmalıdır. Aksi taktirde bu okullardaki eğitim kalitesi düşecektir” dedi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

“KAZANILMIŞ HAK GERİ ALINMAZ”


Öğrenci velileri adına konuşan bir diğer veli ise, öğrencilerin bu okullara girebilmek için gecesini gündüze katarak çalışıp kazandığını belirterek “Kazanılmış hak geri alınmaz. Çocuklarımızın geleceği yetkilerin iki dudağının arasından çıkacak kelimelere bakıyor. Çocuklarımızın emeğini çalmayın” şeklinde konuştu.