İstanbul Vezneciler'de 7 Haziran 2016'da çevik kuvvet otobüsüne yönelik terör saldırısında 6'sı polis 12 kişinin şehit edilmesine ilişkin 8'si tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ara kararını veren mahkeme tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti. Mahkeme, davanın firari sanıkları olan ve haklarında yakalama kararı bulunan terör örgütü PKK'nın üst düzey isimleri Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın da arasında bulunduğu 12 kişi hakkında kırmızı bülten çıkarılması için işlem yapılmasına karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ


Vezneciler'de, 7 Haziran 2016 tarihinde, çevik kuvvet otobüsüne yönelik, PKK terör örgütü üyesi Eylem Yaşa tarafından bomba yüklü bir araç ile gerçekleştirilen terör saldırısında, 6'sı polis 12 kişi hayatını kaybetmişti. Eylem talimatını verdiği belirtilen terör örgütü yöneticileri Murat Karayılan, Duran Kalkan, Mustafa Karasu ve Cemil Bayık'ın da arasında bulunduğu 6'sı tutuklu 20 şüpheli hakkında dava açılmıştı.

İddianamede, 8 sanığın, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak", "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bombalayarak kasten öldürme", "Olası Kastla Bombalama Suretiyle Öldürme" ve "Öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet, 6'şar kez ise müebbet hapis cezası isteniyor.