Vakıflar Genel Müdürlüğü web adresi üzerinden yayımlanan duyuru metninde yer alan ifadelere göre burs başvuru takvimi ise şöyle; Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) 2018 - 2019 öğretim dönemi için yükseköğrenim bursu başvuruları 15 Eylül– 30 Ekim 2018 tarihleri arasında internet sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınıyor.

VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

VGM burs başvuruları başladı ve birçok öğrenci merakla VGM burs başvuru işlemlerini araştırıyor. VGM burs başvuru tarihi 30 Ekim’de son bulacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde burs başvuruları ile ilgili; “Başvurular bilgisayar, akıllı telefon ve tablet üzerinden yapılabilir.

VGM BURS ÜCRETİ KAÇ LİRA?

Ortaöğrenim öğrencilerine aylık 60,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 250,00 TL, Türkiye’deki eğitim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine ise 500,00TL burs verilmektedir.

VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Giriş ekranındaki alanların tamamını doğru dolduran öğrenciler Yükseköğrenim Bursu Başvuru Formuna giriş yapabileceklerdir. Yükseköğrenim Bursu Başvuru Formu beş bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler,

1. Öğrencinin Nüfus Bilgileri
2. Öğrencinin Aile Bilgileri
3. Öğrencinin Okul Bilgileri
4. Öğrencinin Başvuru ve İletişim Bilgileri
5. Başvuru Onay'dır.

Bu adımların ardından başvuru formunu, aşağıdaki gibi “Seçilen Formatta Kaydet” üzerine tıklayarak pdf dosya formatında bilgisayarınıza kaydedebilir ya da yazdır butonuna basarak çıktısını alabilirsiniz.