Şaşırtıcı derecede yüksek sıcaklıklarla devam eden kış adeta bahardan kalma günler yaşatıyor. Bir süredir yer yer etkili olan yağmurlarla kuraklığın bir nebze azaldığı bugünlerde birçok kişi gelecek son dakika kar haberlerini bekliyor. Bugün yurdun batısında yağmur etkili olurken doğusunda ise açık bir hava hakim olacak.

KIŞ AYINDA YAZ YAĞMURU

Yağmur ve bulutlu havaya rağmen hava sıcaklıkları düşmüyor yağmur ve ılık hava birleşince yaz yağmuru gibi bir hava durumu ortaya çıkıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Orta ve Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda hafif kar şeklinde olması tahmin ediliyor.Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte don olayı bekleniyor.

hava-durumu-son-dakika-haberleri

HAFTA BAŞINDAN İTİBAREN SOĞUYOR

Hava hafta başından itibaren mevsim normallerine dönüyor. İstanbul'da 15 derece civarında gezen sıcaklıklar pazartesi 9 derecenin altına düşecek, ilerleyen günlerde ise soğuma devam edecek. Pazartesi günü Türkiye'nin doğusunda yer yer kar yağışı görülse de asıl soğuk ve karlı hava hafta ortasından sonra kendini gösterecek.