Duruşmada, Vitaspirit isimli gemi sahibi şirketin avukatı Fehmi Ülgener ve Tuğba Duygu Yazıcı gemi sahibinin sorumluluğunun sınırlı olduğunu iddia ederek, Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşmaları hatırlattı.

Avukatlar, bu kapsamda şirketin ödemesi gereken tutarın 21 milyon dolar olduğun öne sürdü.

GEMİ AVUKATI: YENİ DAVA AÇACAĞIZ


Geminin kasıtlı olarak yalıya çarpmadığını ifade eden avukat Ülgener, “Gemi arızası yanlış yer ve zamanda gerçekleşmiştir” dedi.

Yalı arazisinin hala yerinde olduğunu belirten avukat, “Sadece yalı yıkıldı. Keşke olmasaydı ama yalının yeniden yapılması için istenilen 50 milyon dolar çok fazladır” diye konuştu.Avukat Ülgener, “Sorumluluğun sınırlandırılması davası” açacaklarını da açıkladı.

“İNDİRİM MAĞDURİYET YARATIR”

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı sahiplerinin avukatı Nazlı Selek de ihtiyadi haciz nedenlerinin yasada belirtildiğini kaydederek, karşı tarafın hesaplamasının 2015'teki artırıma uygun yapılmadığını, aksinin kabul edilmesi halinde bile bu rakamın 33 milyon dolar olması gerektiğini ifade etti. Selek ayrıca, yalının gerçek zarar miktarının henüz belirlenmediğini ancak gözle görülür şekilde yalının tam zayi olduğunu söyledi.

BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENECEK

Tarafların beyanının ardından mahkeme heyeti, bilirkişiye gönderilen zarar tespit raporunun mahkemeye sunulmasından sonra söz konusu itirazın dosya üzerinden değerlendirilerek karara bağlanacağına hükmetti.