SÖZCÜ’ye konuşan Uysal, Türkiye’deki seçmen profilinin ikinci turda sol değil sağ aday görmek isteyeceğini belirterek, “Tayyip Bey’in stratejisi iki kutuplu bir siyaset anlayışı. İkinci tura Muharrem İnce kalırsa Erdoğan seçiler. Bu oyunu ancak Meral Akşener bozar” dedi.

gultekin-1

DSİ İFTARLARI

Uysal, seçim bölgesi Afyon’da rakibi olan AKP’li Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kendisine bağlı DSİ’nin imkanlarını siyasi propaganda amacıyla kullandığını iddia ederek şunları söyledi:

“Veysel Bey seçime sayılı günler kala Afyon’un birçok ilçesinde sözde ‘DSİ iftarları’ adı altında iftar programları tertip ettiriyor. İhsaniye ilçesinde yaklaşık bin vatandaş bu iftara davet edildi, ben gözlerimle buna şahit oldum. Eroğlu ve AKP’li adayların parti propagandalarını yaptığı bu iftarların masrafı DSİ bütçesinden karşılanıyor.


msolak3-227x300
YANDAŞ REKTÖR


Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak kamunun kaynakları ile kampüste 3 bin öğrenciye iftar verdi. Afyonkarahisar Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen iftara ne hikmetse sadece Bakan ve AKP’li milletvekili adayları davet edildi. Muhalefetten hiçbir aday iftara çağırılmadı. Yandaş Rektör 15 Temmuz öncesi bir takım iltisaklarından kaynaklanan açıklarını bu yolla doldurmaya çalışıyor”

ŞEYTANLAŞTIRMA PLANI

Akşener’in, “Sayın Cumhurbaşkanı CHP’den oy istemiyor. Orayı şeytanlaştırarak yüzde 65’lik sağın her renginden oy almaya çalışıyor” sözlerini hatırlatan Uysal, ikinci turda İnce’nin değil ancak Akşener’in Erdoğan’ı yenebileceğini savundu. Akşener’in ikinci tura kalması için sıcak mücadelenin içinde olduklarını kaydeden Uysal şöyle dedi:

“Sonucu gitmek adına Meral Hanım’ın daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Çünkü sağ seçmen arasındaki geçirgenlik bunu teyit ediyor. Tayyip Bey’in hedefi CHP’yi biraz daha HDP’ye doğru itip kriminalize edip kendi çeperine, yedeğine aldığı bir takım siyasi unsurlarla birlikte alamadıklarını da CHP’ye doğru iterek istediğini elde etmek.

EFSUNLAŞMIŞ KİTLE

Bu düzene ciddi itirazları olan kesimlerde var. Bunların kurduğu rant mekanizması içinde bulunan ‘kurşun işlemeyecek’ adeta efsunlaşmış, yoksullaştırılmış, mahkum edilmiş bir kitle de var. O çekim alanından oy devşirebilmek için motivasyonu yükseltmeye çalışıyoruz. Seçimler kesinlikle ikinci tura kalacaktır. Muhalefet Meclis’te çoğunluğu elde edecek.

VERGİ 1945 DOLAR

Türkiye’de müthiş bir güven eksikliği ve vergi adaletsizliği var. Şuan kendi imtiyaz sözleşmeleri ile vatandaşını soyduran bir anlayış hakim. AKP işbaşına geldiği 2002’de kişi başı 602 dolar vergi verirken, bugün bin 945 dolar vergi ödüyoruz. 16 yılda 2,5 kat trilyon üzerinde bir kaynağı yönetmişsiniz. 1970 yılında Süleyman Demirel’in Başbakan olduğu hükümetin bütçesinin yüzde 62’si yatırıma gidiyordu. AKP hükümetinin ise yüzde 11-12’si ancak yatırıma gidiyor.

YAKINLARINA BAKSIN

Şimdi millete diyorsunuz ki ‘dolardan Türk lirasına dönün’. Bir araştırma yapılsa elimde bir takım bildiğim veriler olduğu için söylüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’nın birinci derece yanındakilerin hesaplarını Türk Lirası’ndan nasıl dövize kaydırdıklarını görürsünüz. Veri olarak bildiğim için söylüyorum. Tasarruflarını Türk lirası mı yapmış bu arkadaşlar?”