TÜYAP kitap fuarında 12 Mart Muhtırası’nın ardından yaklaşık on ay sonra, Ocak 1972’den 1975 yılının Eylül Ayı’na kadar yayınlanan Yansıma Dergisi’nin de sergisi yapıldı.

İLGİ ODAĞI OLDU


Genel yayın yönetmenliğini Tekin Sönmez’in yaptığı kadrosunda Ömer Faruk Toprak, Burhan Günel, Ender Kâmil Boyacı, Şükran Kurdakul, Ceyhun Atuf Kansu, Ahmet Özer, Necati Mert, Tekin Sönmez, Arif Damar, Zühtü Bayar, Tan Oral, Oğuz Makal ve Turhan Selçuk gibi pek çok ismin yer aldığı dergi edebiyatseverlerin ilgi odağı oldu.
Sergide derginin eski sayılarının yanı sıra dergiye yazılan binlerce mektuptan bir kısmı da edebiyatseverlere dikkatine sunuldu.

tuyapta-yansima-dergisine-buyuk-ilgi-2

“BÜTÜN ANADOLU İÇİN İÇERİK ÜRETMİŞTİR”


Genel yayın yönetmenliğini yaptığı dergiyle ilgili bilgi veren Tekin Sönmez, “Yansıma Dergisi Türk Edebiyatı’nın köşe taşı ve belleğidir. Dergi yayın hayatı boyunca dönemin Türkiyesi’ni hem edebi hem de sosyal alanda yansıtmıştır” ifadelerini kullandı.

Yansıma Dergisi’ni Anadolu Rönesansı olarak tanımlayan Sönmez, “Birçok dergi bulunduğu kenti yansıtırken, Yansıma ise bütün Anadolu için içerik üretmiştir. Dergi çıktığı dönemde Anadolu’nun her tarafından binlerce mektup aldık. Aldığımız bazı mektupları da burada sergiliyoruz” dediler.
Tekin Sönmez serginin yanı sıra edebiyatseverler için kitaplarını da imzaladı.

tuyapta-yansima-dergisine-buyuk-ilgi-3