CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, Halk TV'de yayınlanan programa katıldı. Yarkadaş, programda CHP ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve 24 Haziran seçimleri hakkında önemli iddialar ortaya attı. Seçimlerde sandık güvenliğine dikkat çeken Yarkadaş, "16 Nisan referandumunda 9 bin 700 sandığa görevli koyamadık. 9 bin 700 sandığa görevli koyamamak, oyların yüzde 6'sını kontrol edememek demektir" dedi.

[old_news_related_template title="24 Haziran seçimlerinden çıkan 6 önemli sonuç" desc="24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri geride kaldı. Recep Tayyip Erdoğan, ilk turda yeni hükümet sisteminin ilk cumhurbaşkanı seçildi. Cumhur İttifakı da TBMM'de çoğunluğu elde etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/secim-sandik-880-dha_16_9_1529987238.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/24-haziran-secimlerinden-cikan-6-onemli-sonuc-2487346/"]

"50 BİN SANDIKTAN VERİ ALAMADIK"

Referandumdan sonra 24 Haziran'da da büyük hataların yapıldığını dile getiren Yarkadaş, "24 Haziran sonrası Parti Meclisi, acil gündemle toplandı. Parti hemen, 'Meclis üyeleriyle sıcak bir toplantı yapacak, bütün hatalar masaya yatırılacak herhalde' dedim, bir baktık gündem Gürsel Erol'un ihracı. Elazığ Milletvekili, kurultay çağrısı yapmış diye ihraç edilmek isteniyor. Şimdi orada, Parti Meclisi üyesi arkadaşlarımız, şunu söylüyorlar; 'Bizi bir milletvekilinin ihracı gündemiyle topladınız ama, esas derdimiz seçim.' Ve orada parti sözcüsü Bülent Tezcan, çok acı bir gerçeği dile getiriyor. Tartışma çıktığında, '50 bin sandıktan 24 Haziran'da veri alamadık' diyor. 50 bin sandık ne demektir, biliyor musunuz? Basitçe anlatayım. 50 bin sandık, oyların yüzde 25'ini kontrol edemedik demektir. 50 bin sandıktan veri alamamışsan, neyi konuşuyoruz ki biz?" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="24 Haziran seçiminde kim ne kadar oy aldı? İşte il il seçim sonuçları" desc="24 Haziran seçiminin resmi olmayan sonuçlarına göre geçen yılki anayasa değişikliği referandumunda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçiş hayata geçecek. Dün düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilirken; milletvekili seçimlerinde AKP ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı parlamentoda çoğunluğu elde etti. Kesin sonuçlar 29 Haziran'da ilan edilecek. Seçim sonuçlarının ayrıntılarını merak eden vatandaşlarımız haberimizden öğrenebilirler. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/secim-sonucu-il-il_16_9_1529952000.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/24-haziran-2018-ysk-secim-sonuclari-il-il-cumhurbaskanligi-ve-milletvekili-oy-oranlari-2487130/"]

TEZCAN'DAN YALANLAMA

Yarkadaş'ın bu iddialarına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'dan cevap geldi. İddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Tezcan, "Barış Yarkadaş tarafından Parti Meclisi toplantısında dile getirdiğim iddia edilen, '50 bin sandıktan 24 Haziran’da veri alamadık' şeklindeki açıklama tamamiyle gerçek dışıdır. Ne benim ne de bir başka arkadaşımızın böyle bir sözü olmamıştır. Bu gerçek dışı açıklama partimizi yıpratma amaçlıdır. CHP bütün sandıklara sahip çıkmıştır. Yalan ve iftira ile gerçeği karartmak gazetecilik değildir" dedi.