Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan ve 2,5 saat süren Yüksek Askeri Şura toplantısında TSK’daki emeklilik ve terfi işlemleri ele alınarak karara bağlandı. Afrin ve Fırat Kalkanı operasyonlarını yöneten 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel Orgeneral olurken, Özel Kuvvetler Komutanı Ahmet Ercan Çorbacı da Tümgeneral rütbesine yükseldi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal da Oramiral oldu.

 41 ALBAY GENERAL AMİRALLİĞE YÜKSELTİLDİ


YAŞ kararları ile 30 Ağustos 2018 tarihinden geçerli olmak üzere 9 general amiral bir üst rütbeye, 41 albay general amiralliğe yükseltildi. 13 generalin görev süresi 1 yıl, 383 albayın görev süreleri 2 yıl uzatıldı. 12 general ve general amiral kadrosuzluktan emekliye sevk edildi. Yeni atamalarla birlikte TSK’daki general amiral sayısı 244’e yükseldi.

30 Ağustos 2018 tarihinden geçerli olmak üzere, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal Oramiralliğe, İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel Orgeneralliğe, Tümgeneral Kemal Yeni ve Sinan Yayla Korgeneralliğe, Tuğgeneral Levent Ergün, Mustafa Oğuz, Ahmet Ercan Çorbacı Tümgeneralliğe terfi etti.