Iddialara göre, Özbek asıllı Oduna M. yaklaşık bir yıl önce konuşmak için eski sevgilisi K.B.'nin (48) Şişli'de bulunan evine gitti. Anahtarı olduğu için kapıyı çalmadan eve giren kadın, eski sevgilisini başka bir kadınla yakaladı. Hemen cep telefonunu çıkaran Oduna, gizlice çektiği görüntüleri cep telefonuna kaydettikten sonra evden ayrıldı.

AİLESİNE GÖRÜNTÜ YOLLADI


Bir süre sonra K.B.'yi arayan Oduna, "Elimde görüntülerin var. Eğer istediğim parayı vermezsen bu görüntülerini ailene gösteririm" dedi. Eski sevgilisinden bir süre para alan kadın, bazı görüntülerini sevgilisinin ailesine göndererek daha fazla para istemeye başladı.

Oduna M.'nin istediği paraları bulamayacağını anlayan K.B. ise, polise başvurdu. Olayla ilgili çalışma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri K.B.'nin Oduna M. ile bir buluşma ayarlamasını istemesi üzerine Mecidiyeköy’de bir kafede buluşma ayarlandı. Kafede oturan ikili bir süre konuştuktan sonra K.B. Oduna’ya daha önceden seri numaraları alınmış paraları verdi. Kadın paraları aldığı esnada harekete geçen polis ekiplerince yakalandı.

Gözaltına alınan kadın, emniyete götürülerek sorguya alındı. Kadının yapılan sorgulamalarda, “Bana 500 dolar borcu vardı ben kendi paramı istedim. suçlamaları kabul etmiyorum" dediği öne sürüldü. Hakkında tehdit suçundan kaydı bulunan Oduna M. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.