Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Twitter hesabından detaylarını paylaştığı yeni sisteme göre, bakanlık sayısı 26'dan 16'ya düşürülecek. Buna göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı birleştirilecek.

de"TİCARET BAKANLIĞI ADI ALTINDA BİRLEŞİYOR"


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı ise "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı" adı altında toplanıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı da "Ticaret Bakanlığı" adı altında birleştirilecek.

Yeni sistemde Bakanlıklar şu şekilde;
Adalet Bakanlığı
Dışişleri Bakanlığı
İçişleri Bakanlığı
Milli Savunma Bakanlığı
Milli Eğitim Bakanlığı
Sağlık Bakanlığı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Tarım ve Orman Bakanlığı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
Gençlik ve Spor Bakanlığı
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı
Hazine ve Maliye Bakanlığı
Ticaret Bakanlığı
Sanayi ve Kalkınma Bakanlığı

16 da ofis ve bağlı kurul var


Yeni sistemde 16 bakanlığın yanı sıra 16 da Cumhurbaşkanlığına bağlı ofis ve kurul bulunuyor.
Sistemde; Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu, Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, Ekonomi Politikaları Kurulu, Güvenlik ve Dış Politikaları Kurulu, Hukuk Politikaları Kurulu, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu,Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, Sosyal Politikaları Kurulu, Yerel Yönetimler Politikaları Kurulu ile Finans, İletişim, İnsan Kaynakları, Teknoloji ve Yatırım Ofisi de bulunuyor. Cumhurbaşkanına bağlı diğer iki ofis ise Özel Kalem ve İdari İşler Başkanlığı.

16 BÜYÜK TÜRK İMPARATORLUĞUNU SİMGELİYOR


Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldız, tarihteki 16 büyük Türk imparatorluğunu, ortadaki güneş ise Türkiye Cumhuriyeti'ni simgeliyor.

[old_news_related_template title="Yeni dönem yeminle başladı" desc="24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 26 milyon 330 bin 823 oy ile kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de yemin etti. Erdoğan Meclis'teki yeminin ardından Anıtkabir'e hareket etti. Meclis'ten ayrılırken ayaküstü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, 'size cumhurbaşkanı mı başkan mı diyelim?' sorusuna 'başkan diyebilirsiniz' diye yanıt verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/erdog_16_9_1531144305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/cumhurbaskani-erdogan-saat-1630da-yemin-edecek-2511503/"]

[old_news_related_template title="Meclis'te dikkat çeken detay" desc="Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin etmek üzere eşi Emine Erdoğan'la Meclis'e geldi. Erdoğan çiftinin gelişi sırasında Emine Erdoğan'ın ceketinin yakasına taktığı oldukça büyük ve şık görünen ay-yıldızlı broş dikkati çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/1041041_16_9_1531143653.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/mecliste-dikkat-ceken-detay-2511591/"]