Son yıllarda savunma sanayinde artan yerli ve milli üretim ürünlere bir yenisi daha eklendi. Wattozz Sida (Silahlı insansız deniz aracı) projesiyle dikkatleri üzerine çeken Albayraklar Şirketler Grubu, uzaktan etkili kablosuz milli enerji silahı Wattozz’u dünyaya sundu.

Albayraklar Şirketler Grubu mühendis kadrosunun Karadeniz Teknik Üniversitesi akademisyenleri desteğiyle yaklaşık 4 yıllık bir çalışma sonucu ürettiği enerji silahı Wattozz'un 8 metrelik menzili bulunuyor. Yapılan testleri başarıyla geçen Wattozz insan sağlığına zarar vermeyen ölçülerde elektroşok vererek kişiyi etkisiz hale getiriyor. Elektroşok silahı piyasasında ABD tekeline son veren Dünyanın ilk ve tek kablosuz elektroşok tabancası Wattozz’a 100 den fazla ülkeden talep gelirken, seri üretime 2019 yılı itibariyle başlanacağı öğrenildi.

Albayraklar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Albayrak Albayraklar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Albayrak

"WATTOZZ MİLLİ GURURDUR"


Wattozz’un ilk teslimatının gelecek 2019 yılının Haziran Ayı'nda yapmayı öngördüklerini belirten Albayraklar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Albayrak, "Bizler Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi komutanların evlatlarıyız hiç bir baskıya boyun eğmeyiz. Milletimiz ve Devletimiz için üretiyoruz. Tamamen Milli ve yerli imkanlarla yapılan  Wattozz dünyada üretilen ilk kablosuz enerji silahı olmasının yanında Dünyanın en iyi Non-Lethal polis silahıdır. Wattozz İnsan sağlığına zarar vermeyen ve nokta hedef alınarak ateşlenebilen bir silahtır. Tüm üretim kanallarımızı seri üretim için İstanbul’a taşıyacağız. Silahın ilk teslimatını Haziran ayında yapmayı planlıyoruz. Bu bizim için milli gururdur" dedi.

ÜSTÜ KAPALI TEHDİTLER ALMAYA BAŞLADIK

Elektroşok silahı piyasasında ABD tekeline son verdiklerini belirten Adnan Albayrak, "Milli ve yerli enerji silahı Wattozz'un dünyaya sunulmasından itibaren dünyadan yoğun bir talep geldi dedi.  Elektroşok silahı piyasası önceden ABD'li bir şirketin elindeydi. Wattozz'un dünyaya sunulmasının ardından  ABD'li şirketin borsa daki hisseleri düşmeye başladı. Bu alanda kısa sürede ülkemiz adına gösterdiğimiz başarıyla birlikte dış kaynaklı baskı ve tehditler de almaya başladık. Bizlere silahı dünyaya pazarlayamazsınız, Silahın patent haklarını bize satın diye baskı yapanlarda oldu. Hepsine gerekli cevabı verdik. Aldığımız hiçbir tehdit bizi Türkiye sevgimizden döndüremez. Biz ülkemiz ve milletimiz için üretmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

MİLLETİMİZ ARKAMIZDA

Milli enerji silahımızın sunulmasının ardından halkın da yoğun teveccüh gösterdiğini belirten Albayrak, "Milli enerji silahımıza halkımız da yoğun teveccüh gösterdi. En son Kars'tan yaşlı bir çift oğulları vasıtasıyla bizlere ulaştı. Bana üretimimizden dolayı dua ettikten sonra "Evladım, keşke paramız olsaydı da sizi daha çok destekleseydik. Ama size Kars peyniri ve tereyağı göndereceğiz. Ülkemiz için çalışın" demesi beni çok etkiledi. Bu halkın duaları arkamızda olduğu sürece hem milli projeler üretmeye hem de tüm dünyaya üretimlerimizi pazarlayıp ülkemize döviz ve katma değer kazandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Milli enerji silahı ‘Wattoz’un özellikleri
Uzaktan Kontrol Edilebilir Kablosuz Mermiler
Üst üste çift atış yapabilme özelliği
Anti Vibrasyon Sistemli Dahili HD Kamera
Yüksek Tetik Hassasiyeti
Barutsuz ve Gazsız Ateşleme Sistemi
Sessiz Ateşleme Sistemi
Dahili Hedef Lazeri ve Gece Aydınlatma Işığı
Kompakt Dizayn
Ergonomik Kabze
Direkt Temas Modu
Düşük, Orta ve Yüksek olmak üzere ayarlanabilir 3 Farklı Elektroşok Seviyesi
Şarj edilebilir Uzun Ömürlü Batarya
Opsiyonel İnsan Sesli Uyarı Sistemi
Opsiyonel Dataport Veri Bilgi Sistemi