Türkiye'nin etkisi altında olduğu dondurucu hava dalgası özellikle iç ve yüksek kesimlerde kendini kar olarak gösteriyor. Yurdun birçok noktasında mevsim normallerinin altında sıcaklıklar sürerken yılbaşı adım adım yaklaşıyor. Tahminlere göre yılbaşı gecesi kar yağışı olacak mı sorusu da bu noktada önem kazanıyor. Son dakika tahminlerine göre Türkiye yeni yıla karlı bir havanın etkisi altında giriyor.

YILBAŞI GECESİ KAR YAĞACAK MI?

İSTANBUL: Küresel tahmin sistemi raporlarına göre 31 Aralık gecesi İstanbul'da kar yağışı ihtimali görülüyor ancak asıl kar yağışının, ocak ayının ilk günlerinde İstanbul'u etkilemesi bekleniyor.

ANKARA: Ankara bugünlerde kar yağışından etkilenen illerimiz arasında yer alıyor. Birkaç günlüğüne yağışlar mola verecek ancak soğuklar ocak ayının ilk hafta sonuna kadar Ankara'yı terk etmeyecek. Yılbaşı gecesi Ankara'da kar yağma ihtimali yüksek görülüyor.

İZMİR: İzmir'in yılbaşında mevsim normalleri seviyesinde yağmurlu bir hava yaşaması bekleniyor.

kar site:sozcu.com.tr ile ilgili görsel sonucu

YURT GENELİNDE KAR BEKLENİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen orta vadeli hava tahminlerine göre, yılbaşı gecesi Trakya, İç Ege, İç Anadolu'nun önemli kısmında kar bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nin tamamında kar görülecek.

[old_news_related_template title="Kar İstanbul'a uğradı! Bugün hava nasıl olacak?" desc="Meteoroloji'nin hava durumu verilerine göre yurdu saran soğuk ve karlı hava dalgası bir süre daha etkili olacak. Doğu ve iç bölgelerimizde yoğun şekilde hissedilen kar yağışı dün beklenen şekilde İstanbul'u etkilemese de, bugün İstanbul'da kar yağışı kendini gösteriyor. Sabah saatlerinde İstanbul'a kuzeyden gelen kar yağışı kentin kuzey ilçelerinde etkili olmaya başladı, birçok ilçe beyaza büründü. Gün boyunca İstanbul'da kar yağışının aralıklarla etkili olması bekleniyor. İstanbul'da okullar tatil olacak mı sorusunun cevabının cevabı için ise açıklama gelmedi. İşte Meteoroloji'nin son dakika verilerine göre hava durumu detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/van-kar-aa_16_9_1545669078_16_9_1545800390.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-kar-ne-zaman-bitecek-meteoroloji-uyardi-cok-daha-soguyacak-2865462/"]