Usta kalem Yılmaz Özdil, Ergenekon kumpas davasının savcısının "Örgüt bulunamadı" mütalaasından ve bir kısmı hayatını kaybeden TSK subaylarının aklanmasından sonra sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

[old_news_related_template title="Ergenekon kumpası resmen çöktü!" desc="12 Haziran 2007'de İstanbul Ümraniye'deki bir gecekonduda el bombalarının bulunmasıyla başlayan kumpas süreci 4 bin 160 günün ardından bugün resmen sona erdi. Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı Ergenekon davasında mütalaasını açıklayan savcı, 'Ergenekon örgütünün varlığı ispat edilemedi' dedi. Savcılık tüm sanıklar hakkında terör suçundan ceza verilmemesini talep etti. 26 sanık hakkında ise ayrı suçlardan ceza istendi. Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine saldırılarının sanığı Alparslan Arslan hakkında ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/ergenekon-1_16_9_1543579545.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-ergenekon-kumpasi-resmen-coktu-2769440/"]

"ASRIN VEBALİ"

Özdil, "Kuddusi Okkır'ı öldürdüler, Abdülkerim Kırca'yı öldürdüler, Profesör Uçkun Geray'ı öldürdüler, yarbay Ali Tatarı'ı ödürdüler, Erhan Göksel'i öldürdüler, Profesör Türkan Saylan'ı öldürdüler, albay Berk Erden'i öldürdüler, Kaşif Kozinoğlu'nu öldürdüler, albay Tarık Akça'yı öldürdüler, albay Murat Özenalp'i öldürdüler, albay Mehmet Haşimoğlu'nu öldürdüler, hapisteyken evladını, eşini, annesini, babasını kaybedenler oldu. Ve şimdi "Ergenekon yokmuş,pardon" diyorlar. Asrın iftirası resmen çöktü ama... "Asrın vebali" sesini çıkarmadan seyreden sayın ahalimizin boynunda" ifadelerini kullandı.

yilmaz-ozdil-ergenekon