CNNTürk ekranlarında Hakan Çelik'in sunduğu programa konuk olan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç görevden alınan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ziyaretin siyasi olduğunu söyleyen Saraç, "Bu mesele ziyaret meselesi değil. Muhtelif partilerin ziyaretlerine açığız. Bu süreçlerin doğru yönetilmesi lazım idareciler tarafından." dedi.

 İşte Saraç'ın o sözleri

"Siyasi bir ziyaret oldu. Siyasi bir figür gelebilir, ziyaret edebilir. fakülte bahçelerinde siyasi propagandaya nasıl bakmalıyız. CHP'nin yöneticileri de siyasetçiler tarafından fakülte bahçesinde propaganda yapılmasına olumlu bakmaz. Bahçedeki hocalar ve öğrencilerin birinci vasfı öğrencilik ve hocalık, seçmenlik değil. Fakülte bahçesinde siyasi propagandayı nasıl yönetmeliyiz? Bu mesele ziyaret meselesi değil. Muhtelif partilerin ziyaretlerine açığız. Bu süreçlerin doğru yönetilmesi lazım idareciler tarafından. Sayın rektör bize iletti, biz de doğru olduğunu düşünmedik. CHP dışında bir parti daha üniversiteye başvurdu, biz de bunun uygun olmadığını söyledik. Muhalefet partisi değildi. Dekan hakkında işlem yapılmadı."

O İSİM KİM?


YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, soru üzerine "muhalefetten olmayan bir isim de Cerrahpaşa'ya gelmek istedi. Ancak, doğru olmayacağını söyledik" dedi. Saraç'ın bu açıklaması üzerine kamuoyunda, "İktidarda olduğu halde İstanbul Üniversitesi'nin bölünmesini desteklemeyen ve bu yüzden eylem yapan öğrenci-veli-öğretim görevlilerinin yanında durmak isteyen kim" soruları sorulmaya başlandı. Şimdi herkes, YÖK Başkanı'ndan "muhalefette olmayan" bu ismin açıklamasını bekliyor.

[old_news_related_template title="Muharrem İnce'nin ziyaret ettiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı görevden alındı" desc="CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin ziyaret ettiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran, YÖK'ün talimatıyla rektörlük tarafından görevden alındı. Muharrem İnce konuya ilişkin, 'Bugünkü destek ziyaretimizden sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı'nı görevden aldı. İşte bu yüzden adayım! Ülkenin seçkin beyinlerinin kaderi, bir kişinin iki dudağı arasında olmasın diye!' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/muharrem-ince-8_16_9_1527204949.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/cerrahpasa-tip-fakultesi-dekani-gorevden-alindi-2428109/"]

[old_news_related_template title="Cerrahpaşa'da dekan veda etti: Muharrem İnce'yi alma diye talimat verdiler" desc="Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin dün ziyaret ettiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran ve yardımcıları YÖK'ün talimatıyla rektörlük tarafından 'istifaya zorlanmak' metoduyla görevden alındı. Görevden alınan Dekan ve Dekan yardımcıları bugün fakültenin bahçesinde toplanarak öğrencilere ve çalışma arkadaşlarına veda etti. Dekan Duran “Sayın Muharrem İnce’yi okula almamam gerektiği konusunda talimat verdiler. Ancak ben bunu kabullenemedim. Böyle bir şey mümkün değildi. Açıkça söylemek gerekirse dünkü olay ipimizi çekti” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/dekan-duran-sozcu-487_16_9_1527234573.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/cerrahpasada-dekan-veda-etti-muharrem-inceyi-alma-diye-talimat-verdiler-2428730/"]