Kazanın ardından cenazeleri ambulanslarla Adli Tıp Kurumuna getirilen makinistler Kadir Ünal, Adem Yaşar ve Hulusi Beler ile Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak, Yusuf Yetim, Arif Kahan Ertik, Tahsin Ertaş, Kübra Yılmaz, Ebru Erdem Ersan'ın otopsi işlemleri tamamlandı.Cenazeler işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi.

Hayatını kaybedenlerden bazılarının hikayeleri...

Hulusi Böler


_104770460_69716e426b893deb70bdbbbc4192c56a

Tokatlı Hulusi Böler, kazada hayatını kaybeden 3 makinistten biri. 34 yaşındaki Böler'in 11 yıldır TCDD'de makinist olarak çalışıyordu. Tokat merkezine bağlı Üzümören beldesinde yaşayan Böler, iki çocuk babasıydı.

Prof. Dr. Berahitdin Albayrak
_104770462_ankarada-yuksek-hizli-tren-kilavuz-tren-ile-carpisti-9-olu-86-yarali-3-_7089_dhaphoto6


53 yaşındaki Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak, Konya Bilim Merkezi'nde düzenlenen bir panele katılmak için trene bindi. Gökbilim ve robotların geleceği gibi konuların ele alındığı panelde çocuklarla buluşacaktı. Berahitdin Albayrak'ın eşinin de bir süre önce yaşamını yitirdiği öğrenildi. Albayrak için Cuma günü üniversitesinde özel bir tören düzenlenecek.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN TAZİYE MESAJI

Ankara Üniversitesi'nin resmî Twitter hesabından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Albayrak'ın tren kazasında hayatını kaybettiği belirtilerek 'Acı Kaybımız' notuyla taziye mesajı yayımlandı.

Kübra Yılmaz
_104796650_duulivewsairouq


Isparta doğumlu Biyomedikal Mühendisi Yılmaz, ailesi ile birlikte Ankara'da yaşıyordu. Yılmaz, Ankara'dan Konya'ya çalışmak için giderken kazada yaşamını yitirdi. Biyomed - Biyomedikal Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu da meslektaşları için başsağlığı mesajı paylaştı.

Adem Yaşar


_104797128_odrfltkc_400x400-2


Makinist Adem Yaşar, Çankırı'nın Şabanözü nüfusuna kayıtlıydı.Yaşar, evli ve iki çocuk babasıydı.

Yusuf Yetim


_104796656_hdpnin-belediye-baskan-aday-adayi-tren-kazasinda-hayatini-kaybetti_7097_dhaphoto4

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde HDP'nin Şanlıurfa Bozova Belediye Başkan aday adayı olan Yusuf Yetim de kaza sırasında trendeydi.Yetim, partinin de 27. dönem Şanlıurfa milletvekili adayıydı. 1965 Şanlıurfa doğumlu Yetim'in evli ve bir çocuk babası olduğu, daha önce farklı bakanlıklarda müşavirlik yaptığı bildirildi.

Tahsin Ertaş


_104770466_konyaya-nobete-gelen-doktor-yuksek-hizli-tren-kazasinda-oldu_7010_dhaphoto1

48 yaşındaki Ertaş, Konya'daki Medicana Hastanesi'nde çocuk hastalıkları uzmanı olarak görev yapıyordu. Diyarbakır'ın Kulp ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Ertaş, Ankara'da yaşıyordu.Ertaş, hastanenin yenidoğan yoğun bakım üniversitesindeki nöbetine gelmek için sabah saatlerinde yola çıkmıştı.

Adem Yaşar

1926661-xniptk

Ünal, hızlı yolcu treninin çarpıştığı kılavuz treninin makinistiydi.

Hayatını kaybeden diğer iki kişi ise Ebru Erdem Ersan ile Arif Kahan Ertik idi.

[old_news_related_template title="Son dakika! Resmi açıklama geldi: Ankara'da Yüksek Hızlı Tren kılavuz trenle çarpıştı! Dokuz kişi hayatını kaybetti, 47 yaralı var" desc="Son dakika... Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz İstasyonu'nda yol kontrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı. Kazada, üç makinist ve altı yolcu hayatını kaybetti, 47 kişi de yaralandı. Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında, Yüksek Hızlı Tren'in yol kontrolü yapan lokomotife çarptığı bildirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlattı. Haber kanallarına kazayı değerlendiren konunun uzmanlarına göre, böyle bir kaza hemen hemen hiç görülmemiş. Çünkü, hızlı trenin hattını kontrol edip 'Yol temiz' raporu vermesi gereken klavuz tren Konya'ya hareket eden trenin hattında duruyor ya da (henüz bilinmiyor) hareket halindeydi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/son-dakika-tren-kazasi_16_9_1544681718.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-ankarada-yht-kazasi-cok-sayida-yarali-var-2792609/"]