Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım’dan çarpıcı Ege Denizi çıkışı geldi. Yalım, Yunanistan’ın, devlet gemisi ile deniz haydutluğu yaparak Ege Denizi Türk karasularında balık tutan vatandaşlarımızı silah zoruyla kaçırarak tutukladığını, öldürdüğünü ve mülkiyeti bize ait olan adalarda askeri tatbikat ve ağır silah atışları yaptığını açıkladı... Yalım SÖZCÜ’ye şöyle konuştu:

Ümit Yalım Ümit Yalım


“Yunanistan, Gayri Askeri Statü’deki Sakız Adası’nda, 30-31 Ekim 2018’de, top, ağır piyade silahları ve uçaksavar makineli tüfek atışları yaptı. İzmir Çeşme’nin tam karşısındaki Sakız Adası’nda yapılan ağır silah atışları Ege Denizi’ndeki seyir güvenliğini ve hava trafiğini tehlikeye attı.

155 mm’lik obüs ve çekili toplarla atışı yapılıyor... 155 mm’lik obüs ve çekili toplarla atışı yapılıyor...


YUNANİSTAN’A NOTA VERİLMEDİ

Sakız Adası, 13-14 Şubat 1914 tarihli 6 Büyük Devlet Kararı ve 24 Temmuz 1923 Lozan Antlaşması’nın 12. Maddesi’ne göre gayri askeri statüde. Sakız Adası’nın mülkiyeti ile deniz yetki alanları Türkiye’ye bırakıldı. Yunanistan adaya herhangi bir askeri birlik konuşlandıramaz, askeri tatbikat ve ağır silah atışı yapamaz. Yunanistan burnumuzun dibinde gümbür gümbür topçu atışı yaparken ve Türkiye’yi tehdit ederken iktidar, TSK ve yetkililer olanı biteni turist gibi izledi. Yunanistan’a nota bile verilmedi.”

Yunan askerleri, uçaksavar makineli tüfek kullanıyor. Yunan askerleri, uçaksavar makineli tüfek kullanıyor.