İYİ Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, 24 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimlerinde aday gösterilmemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Halaçoğlu, "Küskünlüğüm yok, tek adam rejimine geçit vermeyeceğiz" dedi.

Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Halaçoğlu sosyal medyanın durumu çarpıttığını belirtti. Halaçoğlu, “Sosyal medyada bu durumu çarpıtarak verenler iyice anlasın ki, benim milletvekili olmam önemli değil. Biz makam için yola çıkmadık. Hedefimiz Türkiye'yi yeniden parlamenter demokratik hukuk devleti olarak inşa etmek ve tek adam yönetiminden kurtarmak” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Meral Akşener seçim vaatleri hakkında konuştu" desc="Meral Akşener, katıldığı bir TV programında, 24 Haziran seçimlerinden başarıyla ayrılırsa yapacaklarını anlattı. Akşener medya özgürlüğüyle ilgili bir soruya, '1994-1999 arasında büyük bir karartma yaşamıştık şimdi de yaşıyoruz. Sermaye sahipleri korkuyorlar, ismini vermeyeceğim bir kanalda bizim mitingimiz 10 saniye gösterildi. Mitingi 10 saniye gösteren kişiler işten atıldı. Ayıptır' cevabını verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/aksener-number-1-tv-canli-yayin_16_9_1526926797.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-meral-aksener-2421508/"]

Yusuf Halaçoğlu’nun açıklamaları şöyle:

İYİ PARTİ listesinde adamın bulunmayışını çeşitli şekillerde yorumlayanlara: İYİ PARTİ'yi kurmamız üzerine eşimin görevlendirilmesi yenilenmeyerek İstanbulda'ki görevine dönmek zorunda kaldı. Her hafta 4 gün İstanbula gitti. Buna bağlı olarak henüz Anaokuluna giden iki yavrumuza benim bakmam gerekti. O küçük yavrular annesini, anneleri de çocuklarını 1 yıl boyunca haftada 4 gün görmediler. Bunu kamuoyuyla paylaşmadım. Ancak önümüzdeki öğretim yılında ilkokula başlayacakları için İzmir'e yerleşmeye karar verdik. Bu sebeple de seçimde İzmir veya Ankara'dan aday gösterilmeyi istedim.

“BENİM MİLLETVEKİLİ OLMAM ÖNEMLİ DEĞİL”

[old_news_related_template title="Muharrem İnce'nin yayını aniden kesilince sunucu zor anlar yaşadı" desc="Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitingini canlı veren CNN Türk'te yaşanan teknik aksaklık sonucu yayın aniden kesilmek zorunda kaldı. O sırada telefonuyla oynayan haber sunucusu zor anlar yaşadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/muharremince1_16_9_1526994829.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/muharrem-incenin-yayini-aniden-kesilince-sunucu-zor-anlar-yasadi/"]

Ancak aday belirlemeleri sırasında buraların dolu olduğu için Kayseri 1. Sırayı teklif etti. Kayseri'nin benim için uygun olmadığını belirttim ve söylediğim iki ilde değerlendirmesini istedim. Sonuçta büyük mücadele vermiş, başka hiçbir beklentisi olmayan biri olarak aile düzenimizi sağlamaya çalışıyordum. Kayseri'yi istemeyince listede yer almadım. Ancak şunu belirtmek istiyorum. Sosyal medyada bu durumu çarpıtarak verenler iyice anlasın ki, benim milletvekili olmam önemli değil. Biz makam için yola çıkmadık. Hedefimiz Türkiye'yi yeniden parlamenter demokratik hukuk devleti olarak inşa etmek ve tek adam yönetiminden kurtarmak.

Listede yer almasam da bütün varlığımla hiçbir küskünlük göstermeden bu yolda mücadeleye devam edeceğim. Çocuklarımıza emin bir gelecek için çalışacağım. Saygılarımla.”