İstanbul Emniyeti’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri önceki gece Beykoz’da lüks bir villaya operasyon düzenledi. Özel olarak hazırlanan havalandırma ve ısıtma sistemleriyle seraya dönüştürülen adreste 100 kilo Hint Kenevir ele geçirildi. Narkotik ekiplerinin  2 hafta boyunca izlediği o villanın uyuşturucu tacirlerince izole edildiği ortaya çıktı. Polisin dikkatini çekmemek için bahçe çitlerinin etrafını kapatan şüphelilerin villa ışıklarının da dışarıya yansımasını engellediği öğrenildiği.

basliksiz-3

SİYAH CAMLI VİLLA

Fiziki takip yapan ekipler, önce siyah çamlarla kaplı villada kimsenin olmadığını düşündü. Ancak villa çevresinde gezinen polisler, küçük bir pencereden ışık yansıdığını fark etti. Banyo penceresi olduğu anlaşılan camdan yansıyan ışık evde birilerinin olduğunu ortaya çıkardı. Bunun üzerine operasyon kararı alındı. Villaya giren ekipler botanik bahçelerini andıran serayla karşılaştı. Baskında ekili halde ele geçirilen Hint kenevirinin 100 kilo olduğu ve 3 milyon lira değerinde olduğu belirtildi.

basliksiz-4

ÖNCE ARAÇ DURDURULDU

Narkotik ekiplerinin aynı gün operasyon düzenlediği diğer bir adresin ise Zeytinburnu, Sümer Mahallesi’ndeki bir adres olduğu öğrenildi. Günlerce süren takip çalışması sonrasında zehir tacirlerine baskın düzenleyen ekipler, önce adresten çıkarak aracına binen şüpheli Halil G.’yi yakaladı. Şüphelinin üst aramasında uyuşturucu bulan narkotik ekipleri daha sonra eve baskın düzenledi.

[old_news_related_template title="İstanbul’da IŞİD operasyonu: 18 gözaltı" desc="İstanbul’da terör örgütü IŞİD'le bağlantılı 18 şüpheli, 4 ayrı ilçede düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/gozaltii_16_9_1541602476.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/istanbulda-isid-operasyonu-18-gozalti-2725088/"]

500 BİN ZEHİR HAPI

Adrese giren polisler piyasa değeri 10 milyon lira olan 500 bin ecstasy hap ele geçirdi. Polis ekiplerinin ele geçirdiği 100 kilo ağırlığındaki hapların baskın düzenlenen evde imal edildiği anlaşıldı. Zehir şebekesinin uyuşturucu hapları “Yılbaşı”  için hazırladığı öne sürüldü. Eğlence mekanlarında satılması planlanan uyuşturucuların, dağıtıcılara götürülmesi planlanırken polisin operasyon düzenlediği belirtildi.

[old_news_related_template title="Ankara'da FETÖ operasyonu: 14 öğretmen hakkında gözaltı kararı" desc="Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan okullarında görev yapan 14 öğretmen hakkında gözaltı kararı aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/thumbs_b_c_9b26fde1bfec22605a63e0ec1321f411_16_9_1541660048.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ankarada-feto-operasyonu-14-ogretmen-hakkinda-gozalti-karari-2726000/"]

SEKİZ GÖZALTI

Her iki operasyonda 8 kişi gözaltına alınırken, polis ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerin de işlemlerinin devam ettiği belirtildi.