Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda son dakika haberler geliyor. Fırtına obüs topları, tank ve çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) tarafından Afrin'daki PKK/PYD hedefleri vurulmaya devam ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1641 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

4 NOKTA DAHA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in İkidam, Şeltah ve Merseva köyleri ile 687.Tepe'sini teröristlerden arındırdı.

3 YABANCI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİ


TSK tarafından Afrin’de terör örgütlerine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 641’e yükselirken; harekatın 30’uncu günü olan pazar gününde, Hollanda, İspanya, Fransa vatandaşı 3 teröristin de etkisiz hale getirildiği kaydedilmişti.

Foto: İHA Foto: İHA

CİNDERES VURULUYOR


Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'in Cinderes kasabasındaki terör örgütü YPG-PYD/PKK hedefleri, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından vuruluyor. Ateş altındaki Cinderes'ten dumanlar yükseldi. Zeytin Dalı Harekatı'nın 31. gününde Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu birlikleri Afrin'deki ilerleyişini sürdürürken, Hatay'ın sınıra sıfır noktasında yer alan Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerindeki sınır karakollarından çok namlulu roketatar ve fırtına obüsleri ile savaş jetleri, terör örgütü PKK/YPG-PYD hedeflerini vurmaya devam ediyor. TSK tarafından vurulan Afrin'in Cinderes kasabasındaki terör örgütü mevzilerinden beyaz dumanlar yükseliyor.

KAMIŞLI'DAKİ TERÖRİSTLERİ KORKU SARDI


“Zeytin Dalı Harekatı” sürerken, Nusaybin’in karşısında bulunan Kamışlı bölgesini işgal altında tutan YPG’lileri korku sardı. Buradan çok sayıda teröristi 'Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasıyla birlikte Afrin’e kaydıran terör örgütünün, olası bir Türkiye müdahalesi düşüncesiyle sınır hattındaki binaları boşalttığı ve tuzaklama yaptığı öğrenildi. Gerek Nusaybin’deki hendek ve barikat operasyonu sırasında gerekse sonrasında Türkiye’ye doğru kazılan tünellerin bulunduğu Kamışlı’nın iç kesimlerine ise hendeklerin kazılıp, barikatların kurulduğu belirtildi. Bazı teröristlerin sivil kıyafetleriyle sınır hattında devriye attığı ileri sürülürken, bazılarının da mahalle mahalle gezip militan topladıkları, çocuk ve gençleri zorla ailelerinden aldığı bildirildi. Zorla alınan çocuk ve gençlere, Kamışlı’da bulunan kampta silahlı eğitim verildiği öğrenildi.

Foto: İHA Foto: İHA

İŞTE TSK'DAN YAPILAN 31. GÜN AÇIKLAMASI


"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatılmıştır.

Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 27 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1641 olmuştur.

Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."