Gün boyunca ister ayakta ister masa başı işte olsun çalışanlar için ayak sağlığı son derece önemli. Gün boyu kapalı ayakkabı giyildiği taktirde ayak terlemesi yaşanabiliyor.

İşte hayatımızın en önemli aktivitelerini gerçekleştirmemizi sağlayan ayaklarımızın rahat etmesi için yapacağınız öneriler...
karbonat-ayak1- Ayaklarınızı karbonatlı suyun içerisine sokun.
Uzun süren alışveriş veya yürüyüş sonrası ayaklarınız mı ağrıdı? Litre başına 3-4 çay kaşığı karbonatı bir leğene boşaltın. Sonrasında ayak banyonuzun keyfini çıkartın.
ayak-bantlama
2- Ayak parmaklarınızı bantlayın
Parmaklarınız acımadan bütün gece dans etmek mi istiyorsunuz? Çözüm bantlamak. İkinci ve üçüncü ayak parmaklarınızı sıradan bir bant ile sıkıca bantlayın. Bu iki parmak arasından sinir sistemi geçmekte.
sikan-ayakkabu
3- Sıkan ayakkabınızı naylon poşetle genişletin!
Su dolu küçük naylon poşetlerle dar gelen ayakkabılarınızı genişletmeniz mümkün. İçi su dolu küçük poşetleri geceden ayakkabınızın içine yerleştirin. Sabah kalktığınızda ayakkabılarınızın daha rahat olduğunu göreceksiniz.
ayak-burkma
4- Ayaklarınızı burkulmaktan koruyun
Ayakkabılarınızın en üstünde bulunan bağcık deliklerinin de bir görevi var. Delikleri kullanarak olası bir bilek burkulması tehlikesine karşı önleminizi alın.
ayak-kokusu
5- Ayakkabınızı kötü kokulardan koruyun
Sallama çayı gece yatmadan ayakkabınızın içine koyun. Sabah kalktığınızda istenmeyen kokulardan kurtulduğunuzu göreceksiniz.