Alışverişin beyin üzerindeki psikolojik etkilerini inceleyen bilim insanları, bu aktivitenin seksten daha fazla zevk verebildiğini tespit etti.

New York Times’ın haberine göre; Gamma beyin dalgalarını inceleyen bilim insanları, araştırmaya katılan kişileri ‘ilhamlı’ ve yalnızca ortama göre ya da modaya uymak için alışveriş yapanlar olarak iki gruba ayırdı.

[old_news_related_template title="Bilim dünyası şaşkın: Yepyeni bir organ keşfedildi" desc="New York Üniversitesi'nde görevli bilim insanları tıp dünyasını şaşkına çeviren bir açıklama yaptı. Yapılan incelemeler sonucunda ABD'li bilim insanları bütün vücudu kapsayan bir organ bulunduğunu açıkladı. Interstitium adı verilen bu organ dokuların zarar görmesini engelliyor ve vücuttaki en büyük organ olarak tanımlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/vucut-shutterstock_16_9_1522232235.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/bilim-dunyasi-saskin-yepyeni-bir-organ-kesfedildi-2315720/"]
İncelemelerin sonucunda ‘ilhamlı’ alışveriş yapanların yüzde 84’ünün turunu bitiren Formula 1 yarışçısının edindiği kadar bir hazza ulaştığı ve diğer alışveriş yapanlardan iki kat daha mutlu olduğunu saptadı.

İkinci gruptakilerinse zihinsel ve bedensel olarak alışveriş yaptıkları her 10 dakika için yüzde 30 daha fazla yorgunluk hissettiği gözlendi.

[old_news_related_template title="Bahar alerjileri kalp krizini tetikleyebilir" desc="İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, Sözcü’ye konuştu. Bahar alerjilerine karşı uyarıda bulunan Osman Erk, “Polenler alerjik astıma alerjik rinite yol açabiliyor. Bu tür alerjileri ihmal etmemek gerek. Çünkü kalp krizlerine kadar ulaşacak büyük sorunlara neden olabiliyorlar” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/sonbahar_16_9_1522699367.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bahar-alerjileri-kalp-krizini-tetikleyebilir-2326475/"]