Hindistan’ın Delhi şehrinde yer alan Max Hastanesi’nde ikizler erken dünyaya geldi. İkizlerden kız olanı maalesef hayatını kaybetmiş. Kardeşi ise yaşam ünitesinde bağlıymış. Bebeğin kalp atışı düzensiz olmasına rağmen doktorlar bebeği kurtarabilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Maalesef doktorlar diğer bebeği de kurtaramadılar. O da tıpkı kız kardeşi gibi hayatını kaybetti.
bebek
The India Times’tan aktarılanlara göre hayatını kaybeden bebekler aileye plastik bir kabın içinde verilmiş. Baba, çocukları için acilen cenaze töreni düzenleyecekken erkek bebeğin hareket ettiğini fark etti. Çocukların amcası The Epoch Times’a “Bebeğin yaşıyor olduğunu görünce inanamadı!” dedi. Baba Amish nefes alan oğlunu derhal hastaneye götürdü. Bebeğin durumu kritik olmasına rağmen hayattaydı. Hastane yetkilileri bebekte ciddi bir enfeksiyon oluştuğunu söyledi.
amca
Amca, “Hastane sabah bizi aradı. Onlardan kaynaklı bir hata olmadığını ifade ettiler. Doktorlardan bir açıklama beklediğimizi söylesek de doktorlarla konuşmamıza izin vermediler” dedi. Max Hastanesi basın sözcüsü, yaptığı açıklamada ‘ender rastlanan bu vaka karşısında üzgün ve şaşkınız’ ifadelerini kullandı. The Times of India’dan aktarılanlara göre, polis tutanaklarında yoğun bakımda tutulan bebeğin hayatını kaybettiği yazıyormuş. Yetkililer elektrokardiyografi çekimi gerçekleştirmemişler. Prosedürler, düzgün bir şekilde gerçekleştirilmemiş. Hindistan sağlık bakanı Satyendar Jain, Max Hastanesi’ndeki iki doktorun görevine son verildiğini ve incelemeler bittikten sonra belki de hastanedeki çoğu kişinin lisansını kaybedeceğini belirtti.