İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği tarafından "burs için koşuyoruz" başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Projeye destek olmak için aktif bir sporcu olmak gerekmiyor, bu etkinliğe katılan bir çok kişi 10 kilometreyi yürüyerek tamamlıyor, öncesinde ve sonrasında duyarlı dostlarına yaptığı duyurularla bağış topluyor. Tabii arada derece yapan, maraton koşanlar da var. Hatta uzakta yaşadığı için etkinliğe olduğu yerde (Bolivya’da, İngiltere’de, Kanada’da, Hollanda’ da…) katılanların topladıkları bağış önemli bir tutar oluşturuyor.
Koşucular bağış toplamak için internet üzerinde bireysel kampanya sayfalarını oluşturuyorlar ve bu sayfaları e-posta ve sosyal medya aracılığı ile dostları ile paylaşıyorlar.

Bugüne kadar tam 1446 ODTÜ’lü ve ODTÜ dostu burs koşusuna destek verdi. Maratonda koşarken mor formalı ODTÜ’lüler yan yana gelince hem birbirini motive etti hem de seyircilerden bol tezahürat aldı.
Hatta son 4 yıldır Maraton Kardeşliği projesi ile 50 kadar öğrencinin İstanbul Maratonunda mezunlarla birlikte koşmasına olanak sağlandı.

img_6805ODTUMİST Maraton Kampanyalarında 2018’e kadar 1446 Koşucuya 7344 Kişi tarafından yapılan bağışlarla 746 öğrenciye bir yıllık burs sağlandı.

1997 yılı başlarında yalnızca 9 kişinin oluşturmaya başladığı burs fonu 900’ün üzerinde düzenli burs bağışçısı  ile 2018-2019 eğitim yılında 600 ODTÜ öğrencisine burs desteği sağlayacak. ODTUMİST 1998 ile 2018 yılları arasında geçen 21 yılda 1367 öğrencinin mezun olmasına katkıda bulunmuştur. Her yıl mezun olan öğrencilerin yerine ODTÜ’yü yeni kazanmış öğrenciler arasından yenileri eklenerek bursiyer sayısı 600’e tamamlanmaktadır.  Burs ihtiyacı olan öğrenciler ODTÜ tarafından belirlenmekte, ODTUMİST de bu öğrenciler arasından gönüllü mezunlarının yaptığı görüşmeler sonucunda kendi bursiyerlerini seçmektedir.

Yürütülmekte olan burs çalışmalarında maddi katkı ötesine geçmek daima en önemli hedef olmuştur. Mentorluk ve maraton kardeşliği projelerimizle bursiyerlerin kariyerlerine ve sosyal gelişimlerine yönelik destekler sürdürülürken; düzenlenen söyleşili kahvaltı toplantıları ve projeler genç ODTÜ’lüleri daha yakından tanıyacak saatler yaratılmasına yardımcı olmaktadır.

img_6806Bursiyerler ve gönüllü öğrencilerden oluşan KÖPRÜ grubu ise toplumun diğer kesimleri ile köprüler kurmaya;  AB projesi yazma, ilk ve ortaokullara kütüphane kurma, giysi ve kırtasiye yardımı yapma, STEAM çalışmaları düzenleme gibi projeleri yaşama geçirmeye devam etmektedir. Daha fazla bilgi ve ODTÜ’lü öğrencilere destek için aşağıdaki web sayfalarına bakabilirsiniz.

https://odtumist.org/
http://odtumistkosuyor.org/
http://odtumistkosuyor.org/bagis-yap/ "