Obezitenin pençesindeki insanların kilo verme serüvenini konu alan Ağır Yaşamlar programında korkunç bir olay yaşandı. ABD'nin New Jersey eyaletinde yaşayan 41 yaşındaki Robert Buchel 380 kilodan fazlaydı. Ne yürüyebiliyor ne de kıyafet giyebiliyordu.

Televizyon programına katılarak kilo vermek isteyen Buchel Doktor Nowzaradan'dan tedavi görmek için Houston'a taşındı. Buchel, çekimler için seyahat ettiği bir bölümde yere düştü, kendi kalkamadığı için acil tıp çalışanları tarafından kurtarıldı. Rejim programı ve geçirdiği operasyondan sonra 5 aylık bir süreçte 150 kg'a düşmesi planlanıyordu.

Daha sonra vücudunun sağ tarafından lenfodem kitlesinin çıkartılması için ameliyat edildi. Buchel'in bakımını üstlenen nişanlısı ise "Sanki bir düğmeye basılmış gibi. Ameliyattan bu yana çok kötü, çünkü ilaçlarını alamıyor," dedi.

Buchel'in geçirdiği ilk operasyonda 133 kg kaybetti çünkü vücudunun sağ kısmındaki limfedema parçalarından biri alındı. Buchel bu ağır ameliyattan sonra rehabilitasyona başlamış ve diyet ile kilo kaybına devam etmesi beklenmişti.

Fakat nişanlısı Kathryn'e göre 41 yaşındaki adam ameliyattan sonra dikişlerin de acısı ile ayağa kalkmamaya başladı. Buchel operasyon sonrasındaki ağrılarını kesmek için aldığı ağrı kesicilere bağımlı oldu.

Ağrılarının giderek arttığını iddia eden Buchel, bir defasında program çekimleri yapılırken daha fazla ilaç alabilmek için dikişlerini yırttı. Buchel'in sağlığı kötüye gitse de kilo kaybı devam etmişti...

Kilosunun 200 kg altına düştüğü dönemde Kathryn ve Robert oldukça mutluydu. Doktorlar Robert'in ilaç bağımlısı olduğunu bu dönemde fark ettiklerini açıklıyor.

Buchel kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Nişanlısı, "Bana şöyle dedi 'Bu geceyi çıkartabilir miyim bilimiyorum'. En yakın arkadaşımı kaybettim, bu adamla hayatımın sonuna kadar birlikte olacaktım ben." sözleriyle üzüntüsünü anlattı.

Üzgün aile, programın çekimlerine cenazede de devam etti. Dr Nowzaradan da 'Robert zor bir bağımlılıkla başa çıkıyordu, tüm yakınlarına sabır dilerim,' dedi.