Lamborghini'nin yarışlardaki önemli başarısını kutlamak amacıyla hazırlanan otomobilin dış kaplaması, Super Trofeo Evo'nun üstün aerodinamik özelliklerini daha da güçlendiriyor ve heykelsi şekillerini vurguluyor. Parlak mantis yeşili aerodinamik eklentiler ve üç renkli şeritler, tavanda birbiriyle kesişiyor, hava girişi ve arka kanadı da sarıyor ve otomobilin gövdesindeki ağırlıklı renk olan özel kükürt grisine karşı kendini gösteriyor.

1-huracan-super-trofeo-evo-10-yil-versiyonu-kopya

Bunun yanı sıra, Huracan Super Trofeo Evo 10. versiyonunun kendine özgülüğü yeni özelliklerle de vurgulanıyor: “One of Ten” (On Taneden Biri) yazılı plaka, Stefano Domenicali (Automobili Lamborghini Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su), Maurizio Reggiani (Automobili Lamborghini Baş Teknoloji Yöneticisi) ve Giorgio Sanna (Lamborghini Motorsport Başkanı) tarafından imzalanan OMP tarafından özel olarak hazırlanan yarış elbisesi.

2-huracan-super-trofeo-evo-10-yil-versiyonu-kopya

Super Trofeo Evo’nun standart konfigürasyonunda olduğu gibi sınırlı koleksiyon versiyonu da 6 vitesli sıralı X-Trac şanzıman, Bosch Motorsports ABS, Motec Çekiş Kontrolü, Pirelli P Zero DHD2 lastikler ve kabinin içindeki ayırt edici unsur olan Alkantara kapitone gösterge tablosuyla donatıldı.

Ayrıca, yepyeni ECU mapping sistemi sayesinde, atmosferik 5.2 litre V10 motor 630 HP güce ulaşıyor. Boğa'nın dünya çapında ünlü olmasını sağlayan yol versiyonunda, dönüştürülen yarış otomobillerinin ilki olan Gallardo LP560-4 Super Trofeo ile 2009 yılında başlayan yarış geleneği böylece gerçekleştirmiş oluyor.