Anlaşmaya göre, önümüzdeki aylarda her iki şirketin uzmanları, Almanya'daki “Audi Üretim Laboratuvarı”nın teknik merkezinde saha testleri gerçekleştirecek. Audi AG Bilişim Teknolojileri Başkanı (CIO) Frank Loydl: “Tamamıyla ağ tabanlı fabrika, geleceğin otomotiv üretimini önemli ölçüde etkileyecek. Gerçek zamanlı olarak yanıt verebilen güçlü bir ağ mimarisi bizim için büyük öneme sahip. İş ortağımız Ericsson'la yaptığımız projenin bir parçası olarak, 5G teknolojisinin akıllı fabrikalardaki endüstriyel uygulamalar için sunabileceği fırsatları test ediyoruz."

1533628584_5g_mobil-kopya

Audi ve Ericsson, Ingolstadt tesisine ek olarak diğer Audi Group fabrikalarında da 5G'nin kullanım olanaklarını araştırıyor.

Ericsson Grubu Teknolojiden Sorumlu Başkanı (CTO) Erik Ekudden ise "Ericsson üreticilerin verimliliğini artırmak ve yeni iş fırsatları oluşturmalarına yardımcı olmak için dünyanın dört bir yanında 5G endüstri programları yürütüyor. Bu proje, akıllı kablosuz üretimi tamamen devreye sokmak amacıyla 5G'yi otomobil üretiminde kullandığımızda nelerin mümkün olduğunu görmek için harika bir fırsat” dedi.

1533628578_ericsson_otomotiv___retimi_5g-kopya

5G ne işe yarayacak?

5G, günümüzdeki mobil ağların performansını, tüketicilerin ve endüstrilerin gelecekteki ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde artıracak yeni nesil mobil iletişimi olarak öne çıkıyor. 5G ağları, tüketicilere daha iyi ve daha hızlı bir geniş bant deneyimi sunarken, işletmelere de bağlı araçlardan yarının akıllı fabrikalarına kadar her alanda yeni uygulamalar yaratma konusunda yardımcı olacak.