Otonom sürüş özelliğiyle alakalı konuşulan negatif durumlardan, "batıyor, çok zarar ediyor" dedikodularından tam anlamıyla kurtulamayan Tesla yine bir olayla anılıyor. Geçen hafta Utah'ta itfaiye aracına arkadan çarpan Model S sürücüsü 28 yaşındaki bayan otomobiliyle yaptığı kazadan hemen önce aracın yarı otonom sürüş özelliğinin devrede olduğunu belirtti.

shutterstock_186846824-kopya

Polise göre otomobil itfaiye aracına 96 km/s hızla çarptı. Jalopnik'in görgü tanıdığına göre de otomobilin fren yapmadan itfaiye aracına çarptığı yönünde.

Auto Pilot kazalarının sebebi teknolojiden mi yoksa sürücülerden mi kaynaklanıyor?

Tesla yaptığı açıklamada otomobilden bir bilginin henüz alınmadığını belirtti. Yapılan açıklamada, "Otomobilden herhangi bir bilgi almadık, bu yüzden Auto Pilot'un devrede olup olmadığını bilmiyoruz!" Elon Musk ise yaptığı açıklamada bu tarz kazalarda ölümlü ve ciddi yaralanmalı durumlar oluşturabileceğini belirtti.

shutterstock_492891622-kopya

Tesla markası kullandığı teknolojiyle insanların hayatını kolaylaştırıyor. Ancak bunu kullanırken insanların durumu kötüye kullanmamaları için sürekli yeni geliştirmeler yaptı. Her fırsatta bu sistemin "sürücü yardım sistemi" olduğunu da dile getiriyorlar.

[old_news_related_template title="Otomobillerdeki en yeni sürüş teknolojileri ve otonom sürüş" desc="Kesinlikle kullanıyorsunuz ama bu konuda bilmedikleriniz de var! Son günlerin en popüler konularından biri sürücüsüz araçlar ve haliyle otonom sürüş. Sizin de tahmin ettiğiniz gibi bir anda bu teknoloji önümüze çıkmadı ve bu altyapı oluşturulurken belirli yollardan geçtik." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/otonom-surus-kopya-1_16_9_1521891071.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/otomotiv/otonom-surus-teknolojisine-nasil-geldik-2307673/"]