TOSFED ve Spor Toto destekli Turkish National Team pilotu Milli sporcu Ayhancan Güven, Porsche Carrera Cup Fransa ve Porsche GT3 Cup Challenge Benelux serilerinin Hollanda’nın Zandvoorth pistinde koşulacak ortak yarışında start alacak. FIA WTCR’ın Benelux ayağınında gerçekleşeceği hafta sonunda, 19 Mayıs Cumartesi günü sıralama turları ve ilk yarış, 20 Mayıs Pazar günü ise ikinci yarış gerçekleştirilecek.

porsche-gt3-cup-challenge-middle-east-kopya

Almanya’da ise hafta sonu 4 sporcumuz piste çıkıyor… Porsche Sports Cup Germany serisinde sezonun ilk yarışı 19-20 Mayıs tarihlerinde Hockenheimring pistinde koşulacak. Toksport WRT bu yarışta Berkay Besler, Ümit Ülkü, Bilal Saygılı, Çağlayan Çelik ve Yıldıray Demircioğlu olmak üzere 5 sporcuyla start alacak.

wtcr-kopya

Bu sezon Supercar Challenge serisini takip eden milli sporcularımız Cenk Ceyişakar ve Cengiz Oğuzhan da, 20-21 Mayıs tarihlerinde Hollanda’nın Zandvoorth pistinde yapılacak serinin ikinci yarışında Porsche 991 GT3 Cup otomobillerle mücadele edecekler.

supercarchallange-kopya

Genç pilot Almanya'da piste çıkıyor


Bu yıl TOSFED desteğinde National Team Turkey sporcusu olarak ülkemizi ‘Belçika Rotax Max Challenge’ serisinde temsil eden 12 yaşındaki milli karting sporcumuz Ömer Asaf Kolot, serinin üçüncü yarışı için 19-20 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın Kerpen pistinde olacak.

1526591328_omerasafkolot-kopya

Seride 7 farklı ülkeden, 16 sporcuyla mücadele eden genç sporcu, özellikle ikinci yarışta elde ettiği hızlı tur zamanlarıyla dikkat çekmiş ve Belçika Mariembourg pistinden 3. olarak ayrılmayı başarmıştı.