2018 sezonunda WRC-Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki mücadelesini sürdüren Castrol Ford Team Türkiye 17-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen ve son yılların en zorlu toprak rallisine sahne olan şampiyonanın 6. ayağı konumundaki Portekiz Rallisi’’nde hedeflerine önemli ölçüde ulaşmayı başardı.

fo_wrc-porto-4-kopya

Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nda (JWRC) mücadelesini sürdüren Buğra Banaz – Burak Erdener ikilisi Portekiz’de 4x2 Fiesta R2T aracıyla mücadele etti. Sezonun bir önceki yarışı olan Tour De Course Corsica Rallisi’ni 17 ekip arasından 7’inci sırada tamamlayan ekip, geleceğin Dünya Ralli Şampiyonları’nın yarıştığı bu önemli kategoride ciddi bir sıçrama yaparak toplam 14 pilot arasından 4’üncü sırada Portekiz Rallisi’ni tamamladı.

fo_wrc-porto-1-kopya

Portekiz Rallisi’nde WRC2 kategorisinde Fiesta R5 ile mücadele eden Murt Bostancı-Onur Vatansever ikilisi ise ilk 10 içinde yer almayı hedeflediği rallide toplamda 17 ekip arasında 11’inci sırada yer alarak hedefine çok yaklaştı.

Hedef Finlandiya Rallisi


Bu yıl 26-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek, dünyanın en büyük rollercoaster'ı olarak anılan Finlandiya Rallisi’nde Castrol Ford Team Türkiye, 2 ekiple mücadele edecek. Murat Bostancı - Onur Vatansever ikilisi katılımı ile rekabetin en üst düzeyde olduğu WRC2 kategorisinde, 4x4 Fiesta R5 ile yarışacaklar.

fo_wrc-porto-2-kopya

Geçtiğimiz yıl elde edilen Avrupa Takımlar Şampiyonluğu yanında Avrupa Ralli Kupası sahibi de olan Murat Bostancı daha önce Junior WRC’de edindiği tecrübelerini Finlandiya Rallisi’ne yansıtmayı hedefliyor.