Continental, sürüş güvenliği ve performansını en üst seviyeye çıkarmak için teknoloji yatırımlarına devam ediyor. ContiSense ve ContiAdapt teknolojileriyle geleceğe yatırım yapan Continental, bu iki üstün teknolojiyi konsept bir lastikte birleştiriyor.

1526916864_contiadapt_0474-kopya

Yol şartlarını hisseden ve uyum sağlayan teknoloji


ContiSense teknolojisinde, kauçuk bazlı sensörler lastiğin diş derinliğini ve sıcaklığını sürekli olarak izliyor ve ölçülen değerler ön tanımlı sınırların altında veya üstünde olduğunda sistem anında sürücüyü uyarıyor. Hatta lastiğe herhangi bir yabancı cisim girdiğinde de lastik içinde bir devre kapanarak sürücüye anlık bir uyarı gönderiyor.

1526916867_contisense_0511_1-kopya

ContiAdapt teknolojisi ise jant genişliği ile lastik basıncını kontrol edebilen mikro kompresörlerden oluşuyor. Sistem böylelikle farklı yol koşullarında önemli bir güvenlik ve konfor faktörü olan temas alanının büyüklüğünü ayarlayabiliyor. Dört farklı kombinasyona sahip sistem, ıslak, engebeli, kaygan ve normal yol koşullarına mükemmel uyum sağlıyor.

1526916867_contisense_0525_1-kopya

Continental, ContiSense ve ContiAdapt’ın tüm bu özelliklerini ve avantajlarını bir lastik konseptinde birleştiriyor. Konsept lastiğin tasarımında ıslak, kaygan ve kuru zeminlerde sürüş için üç farklı sırt bölgesi yer alıyor. Lastik basıncını ve farklı sırt bölgelerini duruma en uygun şekilde ayarlayan bu lastik, mevcut yol şartlarına veya sürücünün tercihine göre uyarlanabiliyor.