Markanın merakla beklenen orta ölçekli sedanı olan S60, gelirken yeniliklerle geliyor. Volvo'nun ilk dizel motor alternatifi bulunmayan modeli olacak olan S60, Volvo'nun motor seçeneklerine yaptığı değişimle adından çok söz ettirecek.

s60render-kopya

BMW 3 Serisi, Mercedes-Benz C Serisi ve Audi A4'ün en büyük rakibi olan S60, yenilenmiş haliyle sadece benzinli ve hibrit motorlu versiyonlarla satın alınabilecek.

216716_new_volvo_xc40_exterior-0-kopya

Volvo CEO'su Hakan Samuelsson, "Bizim geleceğimiz elektrik ve artık dizel motor geliştirmeyeceğiz. Yeni S60 ile birlikte, hem içten yanmalı hem de elektrikle hareket edebilen hibrit teknolojisinden olabildiğince faydalanacağız." dedi.

Özellikle VW markasının dizel motorlar üzerindeki yalıntıcı yazılımının ortaya çıkmasından sonra, dizel motorların çevreyi ne kadar kirlettiği bir kez daha karşımıza çıktı. Bu yılla birlikte dizel motorlu araçların satışındaki keskin düşüş markaları alternatif yakıtla çalışan otomobil üretmeye zorladı desek yeridir. Volvo markasının elektrikli otomobil üretimi ve satması stratejisi biraz agresif. Bu stratejiye göre marka önümüzdeki 7 yıl içerisinde sattığı otomobillerin yüzde 50'sinin hibrit ve elektrik motorlu olması için çalışıyor.

volvopolestarta-kopya

Volvo'dan ayrılıp kendi başına bir marka olan Polestar'ın da ilk modeli olan 1'in hibrit teknolojisine sahip olması bunun göstergesi...

[old_news_related_template title="İş konuşuyoruz 6. bölüm: Toyota Türkiye Genel Müdürü Ali Haydar Bozkurt" desc="Otomotiv sektöründeki dinamizm sürekli değişiyor. Son günlerdeki en popüler konular ise dizel motorların üretimlerinin durdurulması ve yerine ya benzinli ya da hibrit dediğimiz teknolojideki motorların gelmesi. Biz de hem dizel motorun geleceğini, hem Türkiye otomotiv sektörünü hem de son günlerdeki hurda indirimi, ÖTV ve MTV zamlarını Toyota Türkiye Pazarlama A.Ş Genel Müdürü Ali Haydar Bozkurt ile konuştuk." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/ahbvideoici1_16_9_1522665844.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/is-konusuyoruz-6-bolum-toyota-turkiye-genel-muduru-ali-haydar-bozkurt-2325493/"]