Bienkowska, VW'nin dizel motorlarda kullandığı yanıltıcı yazılımdan sonra toplumun bu konu hakkında bilinçlendiğini ve artık temiz teknolojili otomobiller kullanmak istediklerini belirtti. Bienkowska, "İnsanlar NOx'un dizel motorlar ortadan kalkmadan asla temizlenmeyeceğini fark ettiler" diye Bloomberg'e açıklamada bulundu.

1-kopya

Özellikle Avrupa'daki dizel motorlu otomobil satın almadaki azalma ve markaların da dizel motorlu otomobil üretimlerini durdurmaları bu durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne seriyor.

scr-kopya

Dizel motorlu model üretimini durduracağını açıklayan markalar arasında ise Volvo, Fiat ve Toyota ilk sıralarda geliyor. Bu markalar dizel motorlarla olan ilişkilerini bu yıl sonunda bitiriyorlar. Ucuz ve verimli yakıt konusunda ise elektrik gücünden faydalanmayı tercih edecekler.

shutterstock_164993255-kopya

Tüm bu gelişmelerle birlikte kimi otomobil tedarikçisi büyük firmalar, dizel motorların çevreye olan zararını ortadan kaldıran yeni teknolojiler geliştiriyor. Örneğin Mercedes-Benz ve Jaguar Land Rover markaları bu yeni nesil teknolojileri kullanarak egzozdan çıkan CO2 gazını minimuma indireceklerine inanıyorlar ki sistemler bu şekilde çalışıyor. Gün geçtikçe değişen Avrupa Birliği emisyon değerleri dizel motorlu taşıtların bir süre sonra köşeye sıkışacağını bu değerlerle gösteriyor. Bu durumun sonucunda da üreticiler komisyon tarafından hibrit ya da elektrik motorlu otomobiller üretmeye itiliyor.

[old_news_related_template title="Avrupa'daki en iyi dizel motorlar" desc="Her geçen gün değişen karbon salımı kuralları, yeni normlar ve dizel motorlar üzerindeki baskılardan biraz uzaklaşalım istedim. Bu haberde okuyacağınız dizel motorların hepsi özellikle Avrupa'da en iyi olarak lanse edilen motorlar, buyrun..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/ickapak-shutterstock_565544869-kopya_16_9_1526384112.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/otomotiv/avrupadaki-en-iyi-dizel-motorlar-2408611/"]