37 yılını bu sektörde geçiren ERKUNT ARMAĞAN’ın, marka başarısının ardında, her şeyden önce Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörünü üretebilmek yatıyordu. Markanın ortaya çıkış amacı, zamanla yeni ürünlere ve markanın gelişim sürecine de yansımıştı. “Tersine mühendislik ya da yurt dışından teknoloji transferiyle istediğimiz noktaya ulaşıp, dünya markaları yaratamayız.” diyen Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep ERKUNT ARMAĞAN’ın önderliğinde firma, AR-GE merkezinin açılışını duyurdu. Ardından, kısa süre içinde AR-GE’ye en fazla kaynak ayıran 250 şirketten biri olma sıfatını kazandı. 2016 yılında tüm fabrikasında Yalın üretim felsefesini benimseyerek sıkı bir yeniden yapılanma sürecine giren firma, israflardan arındırdığı ve çıktı kalitesini artırdığı yepyeni bir aşamaya geçti.

1k-kopya

Bunca çalışmanın yanı sıra Erkunt, dünyaya açılmak ve markalaşmak konusunda da ilk günden itibaren çok cesur adımlar attı. Traktörlerini piyasaya sürdükten sadece 3 yıl sonra ArmaTrac markasıyla ihracata başlayan Erkunt, yerli tasarım traktörlerini farklı ülkelerde açtığı bayiliklerle dünya çiftçisine ulaştırmak için yola koyuldu.

34-kopya

Traktör Müşterisini Memnun Etmek Özel Uzmanlık İster


“Yerli traktör” sıfatını elde edebilmiş bir marka olmanın ardındaki en önemli faktör, Türk çiftçisini köy köy gezip dinlemek ve onları sahada çalışırken gözlemlemek. İşte, Erkunt’u onlar tarafından sahiplenilmiş bir marka yapan en önemli bakış açısı bu oldu. Kendilerine özel tasarım yapıldığını bilen ve değer gördüğünü hisseden çiftçiler, Erkunt’u kendi markaları olarak benimsediler. Erkunt’un dünyaya açılması da, Türk çiftçisi için gurur kaynağı oldu.

47-kopya

İş makinesi olan traktörlerin diğer otomotiv ürünlerine kıyasla çok daha farklı detayları olduğunun altını çizen ERKUNT ARMAĞAN sözlerine şöyle devam etti:

sam_0355-kopya

‘Çekiş gücünün yanı sıra vites seçenekleri, manevra kabiliyeti ve hatta traktör sürücüsünün konforunu sağlayacak tüm kabin özelliklerini kapsayan çok çeşitli bir yelpaze... Traktör kullanıcısı, satın alma kararı sırasında süreceği toprağın yapısı, arazinin eğimi, ürettiği ürünün türü, hatta bölgenin iklimi gibi gerçekleri göz önünde bulunduruyor. Bunca seçenek içerisinde satın alma kararı veren traktör kullanıcısı için çıkacak tüm arıza ve yaşayacağı tüm zorluklar, üretim açısından zarar demek; tarımda değil saatlerin, dakikaların önem kazandığı durumlar mevcut! Dolayısıyla müşteriye ulaştıracağınız servis hizmetinin hızı ve kalitesi, her koşulda çiftçinin yardımına koşacağınızı hissettirmeniz onlar için çok değerli. Bizim 140 farklı modelimiz var ve bu modellerin her birinin bakımı konusunda servislerimizi en iyi şekilde eğitmeye gayret gösteriyoruz. Özetle traktör müşterisini memnun etmek özel bir ilgi alanı ve uzmanlık gerektiriyor.

sam_0360-4-kopya

Türk çiftçisinden aldığımız feyz ile dünya çiftçisi için de düşünür ve çalışır hale gelmek, bugün bizi Türkiye’nin İlk yerli Traktör markasının yurt dışında üretilmeye başlanması noktasına getirdi. Gururla söylüyorum ki, Erkunt çok kısa bir zaman içinde lisans vererek ArmaTrac markası ile yurt dışında üretilmeye başlanacak. Dünya markaları yaratmak için çabalayan bir ülkenin, dünyaya ihraç ettiği markalardan birisi olmak yalnız Erkunt’un değil, Türkiye’nin de başarısıdır.” dedi