Her yılın Mart ayında düzenlenen fuar başta Avrupa Otomotiv pazarı olmak üzere tüm dünya otomotiv pazarını yakından ilgilendiren en önemli organizasyonlardan biri. Bu yıl 6-7 Mart tarihlerinde basın mensuplarına, 8-18 Mart tarihlerinde de halka açılacak olan fuar hakkında tüm detayları fuar süresi boyunca bu haberden takip edebilirsiniz.

acilis-1-kopya

Bu yıl fuarda, görmeye alışkın olduğumuz güzel mankenler yerine daha çok marka ve ürün uzmanı yer alacak. Bu sayede markalar potansiyel müşterilerine ürünleri hakkında daha doğru bilgileri aktarmış olacaklar.

acilis-2-kopya

Biz de Sözcü Gazetesi olarak 88. Cenevre Otomobil Fuarı'ndayız! İşte fuarda öne çıkan Avrupa ve Türkiye otomotiv pazarını ilgilendiren yenilikler.

Sizde bu haberi inceledikten sonra Cenevre Otomobil Fuarı'nda bu yıl tanıtılan otomobillerin neredeyse hepsinin elektrikli bir motora sahip olduğunu fark edeceksiniz. Özellikle dizel motorların döneminin kapandığı bir zaman içerisinde üreticilerin çevreye daha az zarar vermek için attığı bu adımlar oldukça dikkat çekiyor. Yakın gelecekte dizel motorlara olduğu gibi benzinli motorlara da veda edeceğimiz aşikar.

JAGUAR


I-Pace


jaguarmedia-1-kopya

Jaguar markasının devrim niteliğindeki elektrikli otomobili I-Pace, Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı. Markanın C-X75 konseptinden can bulan model, markayı Hindistanlı ortağı satın aldıktan sonra hızlandı. 400 beygir güç üreten elektrikli motorları, tam şarjla 483 km mesafe gidebiliyor. Otomobilin piilerini 45 dk'lık şarjla yüzde 80 doldurabiliyorsunuz.

jaguarmedia-2-kopya

LAND ROVER


Range Rover SV Coupe


land-rover-sv-coupe-kopya

İşte Cenevre'nin yıldızlarından biri daha, Range Rover SV Coupe! Yanlış okumadınız coupe. Range Rover'ın amiral gemisi olan modelin üç kapılı versiyonu. Land Rover Design ve Special Vehicle Operations tarafından tasarlanan otomobilden sadece 999 adet üretilecek.

range-rover-sv-coupe-kopya

Polestar


1


polestar1-kopya

Volvo'nun performanslı modellerini ortaya çıkartan Polestar, 2017 yılı içerisinde marka olacağını açıklayıp Volvo'dan ayrılmıştı. Marka bu ayrılığın ardından görsellerini yayınladığı Polestar 1 modelini, Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergiledi. Oldukça şık ve elegan görünümlü bir coupe olan Polestar 1, plug-in hibrit teknolojisine ve 2.0 litrelik 4 silindirli benzinli motora sahip olacak. Benzinli motor hem turbo hemde kompresör ile aşırı beslemeli olacak, elektrik motorları ise arka tekerlekleri hareket ettirecek ve 218 beygir güç üretecek. İki adet elektrikli motora sahip olan otomobilin toplam gücü 600 beygir civarında olacak!

polestar1-3-kopya

HONDA


CR-V


crv1-kopya

Honda'nın efsane kompakt SUV'sinin en yeni hali Cenevre'de tanıtıldı.Tasarım olarak bir önceki versiyona göre daha yumuşak hatlara kavuşan otomobil, kullanıcısına hibrit motor ve 7 koltuk opsiyonu sunacak! Otomobil 1.5 litrelik VTEC Turbo motora da sahip olacak. Bu motoru Civic Sedan RS'den hatırlıyorsunuz. Ayrıca otomobilin 2 litrelik benzinli motorla kombine edilmiş hibrit motora da sahip olacağı belirtildi.

crv2-kopya

MCLAREN


Senna GTR


2018-03-06t115532z_884161788_rc12ef2acf20_rtrmadp_3_autoshow-geneva-kopya

McLaren markasının Cenevre Otomobil Fuarı'ndan önce tanıttığı hiperotomobili Senna, fuardaki yerini almıştı. Ancak Senna'nın GTR yani pist için özel olarak üretilen versiyonu tüm dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Ayrıca Senna Carbon Edition isminde karbon fiber detaylara ve parçalara sahip olan ve 5 adet özel olarak üretilecek olan bir versiyon daha vardı. Senna GTR, standart yol versiyonundan daha hafif ve 825 beygir güce sahip. Ayrıca otomobilde yarış tipi şanzıman da var! Piste özel Senna GTR'ın da üretimi 75 adetle sınırlı!

senna_gtr_013-l-kopya

PEUGEOT


508


Fransız marka, amiral gemisi olan 508 modelini Cenevre Otomobil Fuarı'ndan önce ortaya çıkartmış herkesi şaşırtmıştı. Otomobil tasarımıyla, teknolojisiyle rakiplerine ciddi bir duruş sergiliyor. Yeni 508'e baktığınızda otomobilin tasarımı bir önceki jenerasyona göre daha keskin ve agresifleşmiş. Farların dışında kalan kısımların tampona kadar uzanması da Fransız tasarım dilinde ilk olarak Talisman ile karşılaştığımız bir detay.

cenevremotorshow_01-kopya

Yan profilden yeni 508 yüksek bir omuz çizgisine sahip olduğunu resmen vurgulamış. Bu yüksek omuz çizgisi, daha dar yan camlara sebep oluşturmuş. Bu durum araç içindeki kişilere daha güvenli bir ortam psikolojisi katıyor. Arka kısımda ise bagaj kapağını boydan boya geçen stop çizgileriyle şık bir tasarım detayı yakalanmış. Bu detay 3008 modelinde de var olan bir durum.

cenevremotorshow_04-kopya

Aracın içerisinde ise durum oldukça güzel. iCockpit adındaki yeni kabin, 508'in içine adapte edilmiş. Dokunmatik multimedya ekranı ve altına konumlandırılan piyano tarzında tuşlar iç mekanı oldukça premium bir görünüme kavuşturmuş.

RIFTER


Rifter, markanın hafif ticari aracı olan Partner Tepee'nin yerini aldı. Cenevre Otomobil Fuarı'ndan önce detayları basınla paylaşılan otomobilin 4x4 çekiş sistemine sahip olan bir versiyonu daha bulunuyor. Otomobil dışarıdan kompakt bir SUV görünümüne ve duruşuna sahip.

cenevremotorshow_05-kopya

SUBARU


VIZIV CONCEPT TOURER


viziv-kopya

Subaru Corporation, bu yıl 88’incisi düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda Subaru VIZIV Concept serisinin Tourer versiyonunu tanıtıyor. Subaru’nun 2013 yılında Subaru VIZIV Concept modeliyle başlattığı VIZIV (Vision for Innovation) konsept modelleri, Subaru markasını geleceğe taşıyacak yeni tasarım ve teknolojilerin yönünü ve markanın gelecek vizyonunu temsil ediyor.

CITROEN


C4 CACTUS


cactus1-kopya

Citroën C4 Cactus, yenilenen tasarımı ve konfor anlamında çığır açacak Yeni Progressive Hydraulic Cushions süspansiyon sistemiyle 2018’in ikinci çeyreğinden itibaren yollara çıkıyor.

cactus2-kopya

Citroën’in yeni kompakt hatchback otomobili C4 Cactus, 31 farklı gövde kombinasyonu, 5 farklı iç mekân teması,multimedya özellikleri, geliştirilmiş güvenlik donanımları ile birlikte, benzinli ve dizel motorlarında yer alan EAT6 tam otomatik şanzıman opsiyonuyla öne çıkıyor.

BERLİNGO


berlingo1-kopya

1996 yılında "Leisure Activity Vehicle" (LAV) segmentinin oluşmasına öncülük eden Citroën, bu segmentin güçlü oyuncusu,
1.7 milyonun üzerinde satış rakamına sahip Berlingo'yu yeniledi.

BMW


M8 Concept


bmwm8-2-kopya

BMW, M8 konsept otomobiliyle lüks otomobil anlayışına farklı bir yön vermek istiyor. Cenevre'de sergilenen otomobil aslında üretilmesi planlanan otomobilin Gran Coupe diye adlandırılan 4 kapılı versiyonu.

bmwm8-4-kopya

M8, M6 modelinin yerini alacak ve yine 5 Serisi tabanlı olarak üretilecek.

X4


bmw-x4-2-kopya

Yeni BMW X4, orta ölçekli otomobil sınıfının premium segmentinde yer alan İlk Spor Aktivite Coupe'sidir. Dünya genelinde 200.000'in üzerinde satış rakamına ulaşan model, şimdi çok daha yeni bir tasarıma sahip. Premium iç tasarım ortamı şaşırtıcı bir şekilde sportif ve son teknolojik sürüş asistan sistemleriyle donatıldı. Bunun yanı sıra en yeni BMW ConnectedDrive işlevlerini içeriyor. Otomobil Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergileniyor.

bmw-x4-3-kopya

KIA


CEED


KIA, kompakt sınıftaki temsilcisinin 3. jenerasyonunu Cenevre’de sergiliyor. Fuarın en iddialı modelleri arasında  yer alan Ceed’in yeni nesli ile birlikte ismi de değişiyor. Önceki nesilde cee’d olarak pazarlanan model, yeni nesil  "ile birlikte Ceed olarak yoluna devam ediyor. KIA, ilk kez sergilediği Ceed Hatchback ile birlikte ürün gamının ikinci gövde tipini oluşturan ve dünya tanıtımını yapan Ceed Sportswagon’u da fuarda ziyaretçilerle buluşturuyor.

kia-ceed-kopya

AUDI


A6

audia6-1-kopya

A6, Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı! A6'nın 8. jenerasyonu olan otomobil bir önceki nesline göre daha hafif, daha dinamik ve daha teknolojik. Otomobil klasikleşen Audi tasarım dilinin devamı olarak görünüyor. Özellikle ön kısımdan aracı gördüğünüzde tanıdık olan altıgen motor ızgarası hemen dikkatinizi çekiyor. Yeni A8 ile hayatımıza giren lazer farlar yeni A6'daki yerini de almış.

audia6-2-kopya

Aracın yan profiline baktığınızda ise yüksek omuz çizgileri ve küçük kalan yan camlar A6'nın bir önceki versiyonundan da
tanıdık geliyor. Yeni A6'nın arka tarafına baktığınızda da stopların ortasından başlayan ve bagaj kapağında birleşen krom çıta,led teknolojili stoplar oldukça şık bir görünümde.

MERCEDES-BENZ


AMG GT4


2018-03-06t121553z_995190395_rc1b647958f0_rtrmadp_3_autoshow-geneva-kopya

Mercedes-Benz'in performans modeli olan AMG GT'nin artık dört kapılı bir versiyonu da mevcut. Cenevre'de tanıtılan otomobil, tasarım olarak da sporcu kardeşlerinden biraz daha farklı.Özellikle uzayan gövdeye adapte edilen 3. ve 4. kapılar, arka ve ön tasarımı direkt olarak etkilemiş. Ne kadar güzel diye sorarsanız bence o kadar da şık bir Mercedes otomobili olmamış. Ancak sunduğu yüksek performans ve geniş yaşam alanı AMG GT4'u farklı bir segmente konumlandırmamıza sebep oluyor.

2018-03-06t121724z_1696570639_rc113a90f200_rtrmadp_3_autoshow-geneva-kopya

Otomobilin 4 litrelik V8 motora sahip. Bu motor AMG E63 modelinden tanıdığımız bir motor ve otomobili 0'dan 100 km/s hıza 3.5 saniyede ulaşıyor. 550 beygir güce sahip olan otomobil, dört tekerlekten çekiş özelliğini kullanıcısına sunuyor.

SEAT


CUPRA


SEAT’ın kendi bünyesinde bağımsız bir marka olarak yarattığı CUPRA, Cenevre’de ilk kez kamuoyunun karşısına çıktı. CUPRA, fuarda dünyanın ilk yüzde 100 elektrikli touring yarış otomobili CUPRA e-Racer ve SUV segmentindeki modeli CUPRA Ateca’yı ilk kez sahneye çıkardı.

1520333930_seat_gva_pressday_002_hq-kopya

Ateca Cupra


Fuarda CUPRA standının bir diğer ilgi çekici modeli ise ilk kez sahneye çıkan CUPRA Ateca oldu.Yeni CUPRA Ateca’nın 2.0 TSI motoru, 300 HP gücünde. Yapılan iyileştirmelerle daha güçlü bir ses üreten motorda hızlı, yumuşak ve hassas vites geçişleri sağlayan ve daha sportif bir his sunmak üzere tasarlanmış 7 ileri vitesli DSG şanzıman yer alıyor. Yeniden geliştirilen şanzıman; düşük yakıt tüketimi, düşük emisyon değerleri ve üstün performansı bir araya getiriyor. Maksimum hızı 245 km/s olan CUPRA Ateca, sıfırdan 100 km/s hıza yalnızca 5,4 saniyede ulaşabiliyor.

1520334541_seat_gva_pressday_006_hq-kopya

Cupra e-Racer


2018 Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda CUPRA standının başrol oyuncularından biri CUPRA e-Racer oldu. Dünyanın ilk yüzde 100 elektrikli touring yarış otomobili CUPRA e-Racer, benzinli motora sahip Cup Racer temel alınarak geliştirilmiş, tümüyle elektrikli bir yarış otomobili. 300 kW (408 HP) sürekli olmak üzere 500 kW (680 HP) güç üreten CUPRA e-Racer, tork yönlendirme özellikli tek vitesi ve arka tekerden çekiş özellikleri ile tam bir motor sporları otomobili. Azami hızı 270 km/s olan CUPRA e-Racer, sıfırdan 100 km/s’ye yalnızca 3,2 saniyede, sıfırdan 200 km/s’ye ise 8,2 saniyede çıkabiliyor.

1520333929_luca_de_meo_gva_hq-kopya

VOLVO


V60


Markanın Cenevre Otomobil Fuarı'ndan önce gözler önüne çıkarttığı orta ölçekli station wagon otomobili V60, fuar lansmanıyla tanıtıldı.

volvo-v60-1-kopya

Otomobil şık tasarımı ve yeni teknolojileriyle ön plana çıkıyor. Volvo'nun bundan sonraki adımının ise S60 modeli olduğunu tahmin ediyoruz.

volvo-v60-2-kopya

Lamborghini


Huracan Performante Spyder


Son 12 ayın en favori otomobillerinden biri olan Huracan Performante, soyundu! Artık bu performanslı Huracan'ı üzeri açık gövdeyle de satın alabiliyorsunuz.

huracanperfonmante-1-kopya

Cenevre'deki otomobil fuarında tanıtılan otomobil 640 beygir güç üretiyor. 0'dan 100 km/s hıza 3.1 saniyede erişebilen otomobilin maksimum hızı 320 km/s'in üzerinde. Spyder olmasından dolayı standart Huracan Performante'den 125 kg daha ağır olduğunu da belirtelim!

huracanperfonmante-4-kopya

Porsche


GT3 RS


gt3rs3-kopya

Markanın en güçlü atmosferik motora sahip olan versiyonu GT3 RS, Cenevre'de ortaya çıktı. Yeşil rengi, büyük kanadı ve agresif iç mekanıyla 911'İn en önemli modellerinden biri olan GT3 RS'in kalbinde, 4 litrelik boksör motor yatıyor ve GT3 RS 520 beygir güce sahip!

Mission E Cross Tourismo


mission-e-cross-tourismo-2-kopya

Porsche'nin elektrikli modelinin crossover türevi olan Cross Tourismo'ya merhaba deyin! 3 yıl önce Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Mission E elektrik motorlu konsept otomobilden sonra Porsche, bu modelin türevlerini de hayata geçirmeye başladı. Markanın tasarım sorumlusu Michael Mauer, "Mission E tabanlı crossover tarzda olan bu otomobil, tahmin ettiğinizden daha farklı ve gelişmiş bir SUV sürüş deneyimini kullanıcısına sunacak!" dedi. 590 beygir güç üreten bu konsept 0'dan 100 km/s hıza 3.5 saniyede ulaşıyor.

mission-e-cross-tourismo-1-kopya

FERRARİ


488 GTO(Pista)


pista-1-kopya

Ferrari'nin en özel serilerinden birinin devamı olan 488 Pista, tasarımı, teknik altyapısı ve teknolojisi ayrıca Engine Of The Year ödüllü turbo motorunun gelişmiş bir versiyonuyla yollara çıkmaya hazır. Otomobil bugün başlayan Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı ve çok dikkat çekti.

pista-2-kopya

488 GTB modelinin en hızlı versiyonu olan Pista, FIA Dünya Endurance Şampiyonası'ndaki tecrübelerden geliştirilmiş. Otomobilin en çok dikkat çeken farklılığı 488 GTE'de kullanılan hafifletilmiş özelliklerin Pista'da da hayata geçmesi. 488 Pista, standart 488'den 90 kg daha hafif ve toplamda 1280 kg ağırlığında.  Ferrari 488 Pista tam tamına 720 beygir güç ve 770 Nm tork üretiyor. Otomobil 0'dan 100 km/s hıza 2.85 saniyede ulaşıyor. Ayrıca 0-200 km/s hızlanması da 7.6 saniye!

SKODA


Vision X Concept SUV


skoda-vision-x-3-kopya

Skoda, 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilediği “Vision X” konseptiyle, markanın bir başka sınıfa daha adım atacağının ipuçlarını verdi. Bu yeni hibrit teknolojili konsept, markanın, Kodiaq ve Karoq’un ardından gelecek yeni kompakt crossover modelini müjdeliyor. Skoda‘nın 2025 Stratejisi’nin önemli parçalarından olan SUV atağının üçüncü adımı olacak Vision X konsepti, Cenevre’de dünya prömiyeriyle tanıtıldı. Skoda tarihinin doğalgaz, benzinli ve elektrikli aracı ilk kez bir arada sunan hibrit aracı olan Vision X dikkatleri üzerine topladı.

vision-x_1-kopya

VOLKSWAGEN


ID FAMILY


vwidfamily-3-kopya

Markanın 2022 yılından itibaren piyasaya süreceği, ilk defa da 2020 yılında yollarda görebileceğimiz, tamamıyla elektrikle çalışan modelleri olan ID Family, Cenevre'de tanıtıldı!

vwidfamily-1-kopya

AUDİ


E-TRON PROTOTİP


audi-e-tron-1-kopya

Audi, beklenen modeli olan e-tron'nun Prototip versiyonunu Cenevre'de otomobil basınına tanıttı. Spor SUV olarak adlandırılan segmentte yer alan otomobil, markanın dört önemli elektrikli modellerinden ilki olarak dikkat çekiyor. Audi e-tron adı altında günlük hayatta da karşılaşacağımız modellerinin elektrikli versiyonlarını zaten üretiyordu. Ancak e-tron modeli bu versiyonlar arasında çığır açan bir teknolojiye ve yeniliğe sahip. Markanın elektrikli araçlar stratejisi için de çok önemli bir model olarak kabul ediliyor.

audi-e-tron-3-kopya

BENTLEY


BENTAYGA HİBRİT

bentaygahibrit-1-kopya

Lüks otomobil üreticisi Bentley, ilk defa bir SUV üretti. Otomobil tasarımı, güçlü motoru ve lüks detaylarıyla en dikkat çekici SUV modellerinden biri. Cenevre Otomobil Fuarı'nda da bu otomobil V8 benzinli ve elektrik motorlu versiyonuyla tanıştık! Plug-in diye adlandırılan ve şebeke elektriğiyle de şarj edilebilen sisteme sahip olan otomobil 2018 yılının yarısından itibaren satışa sunulmuş olacak.

bentaygahibrit-2-kopya

BUGATTİ CHİRON SPORT


chironsport-kopya

1500 beygir güç üreten otomobil standart Chiron'dan daha hafif daha güçlü ve daha hızlı!

TOYOTA


AURİS


auris-1-kopya

Markanın kompakt modeli olan Auris, rekabetçi segmentine ayak uydurmak için yenilendi. Toyota'nın son yıllarda ürettiği en dinamik tasarıma sahip olan görüntüsüyle Auris oldukça dikkat çekiyor. Aracın hibrit motorlu versiyonunun da bulunduğu fotoğraflardan anlaşılıyor. Ayrıca yere yakın gövdesi, büyük jantları ve agresif bakışlı farları otomobile Toyota'da olmayan bir heyecana kavuşturmuş...

auris-2-kopya

FORD


Ford Mustang Bullitt


mustang-bullitt-1-kopya

Warner Bros. yapımı “Bullitt” filmi, sinema tarihinin en epik otomobil kovalama sahnelerinden biriyle unutulmazlar arasında yerini koruyor. Filmin yaklaşık 10 dakika süren ikonik bölümünde başrol oyuncusu Steve McQueen,1968 model bir Mustang GT fastback’in direksiyonunda San Francisco sokaklarında iki kiralık katili kovalıyor.Adını taşıdığı efsanevi filmin 50’nci yıl dönümünü kutlayan yeni özel versiyon Ford Mustang Bullitt, Cenevre Otomobil Fuarı’nda Avrupa’ya tanıtılıyor.

mustang-bullitt-2-kopya

Bu yılın başında Detroit’teki Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı'nda (NAIAS) ilk kez görücüye çıkan yeni Mustang Bullitt, Haziran ayından itibaren Avrupalı müşteriler için üretilmeye başlanacak. Mustang Bullitt’e güç veren Ford’un 5.0 litre V8 motoru, Açık Hava Emiş Sistemi, giriş manifoldu, 87mm gaz kelebekleri ve Shelby Mustang GT350’den gelen aktarma organı kontrol modülü kalibrasyonu ile 464 PS ve 526 Nm tork üretiyor. Siyah (Shadow Black) veya klasik Koyu Yeşil (Dark Highland Green) dış renk seçenekleriyle sunulan Mustang Bullitt, 19 inç Torq Thrust stili jantlar, kırmızı Brembo™ fren kaliperleri ve arkadaki Bullitt logosu gibi özellikleriyle öne çıkıyor.

EDGE


ford-edge-2-kopya

Markanın büyük SUV modeli olan EDGE, Avrupa otomotiv pazarına ayak uydurması için daha verimli motorlara ve yeni bir tasarıma kavuştu. Otomobilin tanıtımı bugün başlayan ve 18 Mart tarihine kadar sürecek olan Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapıldı. En belirgin ve dikkat çeken farklılıklarından biri 2.0 litrelik Bi-Turbo beslemeli 235 beygir güç üreten motoru.

ford-edge-1-kopya

RENAULT


ZOE


1520323797_21204258___renault_zoe-kopya

Avrupa’nın en çok tercih edilen elektrikli modeli Renault ZOE, yeni R110 80kW elektrikli motoru ile daha fazla güç ve sürüş keyfi vaat ediyor. R110, mevcut motor R90 ile aynı boyutlara sahip olmasına rağmen 12 kW (16 beygir) daha fazla güç üretiyor. Yeni motor ile birlikte ZOE’nin 80’den 120 km/s hıza çıkma süresi 2 saniye azalıyor ve daha iyi bir hızlanma elde edilebiliyor. Bu önemli iyileştirme, yüksek hızlardaki güvenlik hissini daha da artırıyor. R110, düşük devirde 225 Nm azami tork ile dinamizmini koruyor. ZOE’nin Cenevre’de ilk kez sergilenen yeni rengi yaban mersin moru, şık görünümü ile dikkat çekiyor.

EZ-GO


renault-ez-go-embargo-08h15-uk-060318-9-kopya

Fransız markanın elektrikli otomobiller üzerine yaptığı yatırımları bilmeyen yoktur. EZ-GO konsept modeli de bu örneklerden biri. Paylaşımlı şehir aracı olarak geçen EZ-GO, markanın Drive Future vizyonunun orta vadeli bir modeli. Toplumda yaşayan herkes için taşımacılık kuralları değişiyor. Renault markasının yaratıcısı olan Louis Reanult, 1898 yılında bu değişimleri görmüş ve markasının vizyon çalışmalarında bu tarz temeller atmıştı. Bundan tam 120 yıl sonra geldiğimiz durum ortada!

renault-ez-go-embargo-08h15-uk-060318-10-kopya

Bundan 30 yıl sonra dünyada insanların yüzde 70'i bir noktadan bir noktaya hareket etmek için sıfır emisyonlu araçları tercih edecek ve EZ-GO da bu işi gerçekleştirecek. Geleceğin teknolojisi olan otonom sürüş ve sıfır emisyon bu otomobille yapılması planlanan hem vizyoner hem de stratejik hamleler. Şehir trafiği ve dijital alt yapısıyla entegre olan bu otomobiller daha az zaman kaybıyla insanların taşımacılığını üstlenecek.renault-ez-go-embargo-08h15-uk-060318-11-kopya

Yeni 1.3 Energy TCe benzinli motor


Renault, Scenic ve Captur modelleri ile sunulacak yeni 1.3 Energy TCe benzinli motorunu Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıyor. Kısa bir süre önce satışa sunulan bu yeni nesil motor, İttifak ve ortağı Daimler ile birlikte geliştirildi. Yüksek bir sürüş keyfinin yanı sıra farklı güç seçenekleri sunan motor, daha fazla tork (özellikle düşük hızlarda),
daha düşük karbondioksit emisyonu ve daha düşük yakıt tüketimine sahip.

talisman-s-edition2

Yeni benzinli motor, sürtünmeyi azaltıp ısı iletimini optimize ederek motorun enerji verimliliğini artırmak için kullanılan bir silindir kaplama teknolojisi olan ‘Plazma Sprey Kaplama (Mirror Bore Coating)’ gibi en yeni inovasyonları barındırıyor. Renault Captur’un 130 beygir manuel vites kutusuna sahip versiyonu 1500 d/d’dan 3.500 d/d’ya 220 Nm azami tork üretiyor. 150 beygir güce sahip versiyonu da bulunan Captur (EDC ve manuel), 1.600 d/d’dan 3.250 d/d’ya 250 Nm azami tork üretiyor.

Talisman S-Edition


talisman-sedition1

S-Edition versiyonu ile birlikte sunulan yeni 1.8 TCe 225 benzinli motoru ile ürün gamını genişleten Talisman, kırmızı siyah renklerle sportif bir iç tasarıma sahip. Yeni versiyonda 4-Control paketi ve yeni 19 inç alüminyum jantlar da standart olarak sunuluyor.

MAZDA


Makyajlı 6 Modeli


mazda-6-sedan-kopya

Mazda standında bu yıl Mazda 6'nın makyajlı versiyonu, yeni motor teknolojisi olan SkyActive-X motorları, Mazda VISION Concept ve Mazda KAI Concept modelleri tanıtılıyor.

mazda-6-sedan2-kopya

Japon markanın 6 modeli bu yıl daha fazla premium bir iç mekanı kullanıcılarına sunacak. Yeni koltuklar, yeni motor teknolojileri, yeni sürüş dinamikleri, yeni aerodinamik detayları, daha sessiz iç mekan ve i-ACTİVESENSE güvenlik unsurları öne çıkan yenilikleri.

KAI CONCEPT ve VISION Concept


mazda-kai_concept-2017-1600-03-kopya

Bu iki konsept model ise markanın gelecekte bizlerle nasıl modellerini tanıştıracağına örnek teşkil ediyor. VISION COUPE modeliyle marka "Yılın En Güzel Konsept otomobil" ödülünü almıştı. Dört kapılı gövdesi, basit tasarım çizgileri ve gövdedeki önemli unsurlarıyla markanın KODO tasarım felsefesini gösteriyor.

mazda-vision_coupe_concept-2017-1600-08-kopya

SkyActive-X Engine


mazda-skyactive-engine-kopya

Mazda'nın standındaki en büyük olay ise SkyActive-X motorları. Bu motorun en önemli özelliği dünyanın ilk sıkıştırma ateşlemesi kullanan ticari motor olması. Bu sayede motor yenilikçi bir ateşleme sistemiyle bizi tanıştırıyor, bunun da adı Spark Controlled Compression Ignition. Bu teknolojiyle birlikte motor çapraz ateşleme sayesinde dizel motorlardaki tüketim değerlerine benzinli motorları da ulaştırmayı hedefliyor.

HONDA


URBAN EV CONCEPT


honda-urban-1-kopya

Honda Cenevre Otomobil Fuarı'nda Avrupalı müşterilerinin huzuruna çıkarttığı Urban EV konsept aracı için siparişleri almaya başladıklarını ve 2019 yılının başlarında bu siparişleri teslim edeceklerini açıkladı. Otomobil Honda'nın Avrupa'da satılan ilk seri üretim elektrikli otomobili olacak. Basit ve sofistike bir tasarıma sahip olan otomobil ince sütunları ve geniş ön camıyla ferah bir iç mekan sunuyor.

honda-urban-2-kopya
Honda Avrupa Başkanı Philip Ross, " Üretilecek olan model gördüğünüz bu övgü alan tasarıma sahip olacak. Ürettiğimiz otomobilleri Avrupa'ya 2019 yılının sonlarına doğru göndermiş olacağız." dedi.

honda-urban-3-kopya