Otomobil kullanırken kıyafet giymenize gerek yok (Almanya)

Almanların ne kadar disiplinli ve kesin olduklarını bilmeyen yoktur. Onların için kısıtlama ve kontrol çok önemlidir ve bazı konularda aşırılığa kaçabilirler. Fakat bazı durumlarda Almanlar bile biraz yumuşuyorlar özellikle arabalarının içinde... Mesela Almanya Trafik Kanunlarına göre aracınızı tamamen çıplak biçimde kullanabilirsiniz.

shutterstock_577218874

Saat 21'den sonra korna çalmak yasak (ABD-Arkansas)

Arkansas'da yaşıyorsunuz ve saat 21'den sonra dışarı çıktınız. Bir arkadaşınızı yolun karşısında gördünüz ya da aracınızla bir fast food restorantından bir menü alacaksınız ama kornaya basamıyorsunuz! Nasıl kendinizi fark ettirirdiniz? Aslında korna çalmaktan başka yapabilecek bir şeyiniz yok ama saat 21 civarındaysa bunun Arkansas'ta cezası var!

shutterstock_1242619489

Otoyolda hayvanlarla yarışmak yasak (Kanada)

Amerika'ın kuzeyinde yer alan Kanada'da ilginç bir trafik kuralı var. Ontario Otoyolu Kanunları 173. bölümde "Kimse bazı at veya diğer cinste hayvanlarla otoyolda sürüş esnasında yarış yapamaz" kanunu yer alıyor.

shutterstock_405533203

Otoyolda deve kullanma yasağı (ABD-Nevada)

Yasağı okur okumaz, böyle bir kanunun çıkmasına kimin sebep olduğu sizin de aklınıza gelmiştir! Evet, Nevada'da bir deve ile otoyolda seyahat etmeniz yasak ve bunun trafik kanununda bir cezası var.

shutterstock_1264569643

Otomobil kullanırken su içme yasağı (Güney Kıbrıs)

Ailenizle beraber seyahat halindesiniz ve sürüş biraz uzun sürdü, susadınız ama su içmek yasak! Ne yapardınız? Ben şahsen içerdim ve yoluma devam ederim. Çünkü Türkiye'de böyle bir trafik kuralı yok ama Güney Kıbrıs'taysanız işler biraz farklı. Eğer Güney Kıbrıs'ta aracınızla giderken susadıysanız, otomobili kenara çekip, motoru kapatıp suyunuzu öyle içebilirsiniz yoksa cezası var!

shutterstock_1266272275

Yanınızda alkolmetre bulundurma zorunluluğu! (Fransa)

Şarap ve şampanyalarıyla ünlü olan ülkelerden Fransa'da bu durum göz önünde bulundurularak her sürücünün kendi alkolmetresini yanında taşımasını isteyen bir trafik kanunu oluşturulmuş. Ayrıca Fransa'da kandaki alkol oranı yasal sınırı yüzde 0.02!

shutterstock_1252769812

Gözlük kullanıyorsanız yedek gözlük aracınızda bulundurmak zorundasınız (İspanya)

Görme sorunu olan herkesin gözlük takması hem kendisi hem de çevresindeki insanlar için en iyi tercih. Ama İspanya trafik kanunları bu durumun bir adım daha ötesine giderek eğer gözlük takıp otomobil kullanıyorsanız bir tane de yedek gözlüğün yanınızda bulunmasını istiyordu. 1997 yılında yeniden düzenlenen trafik kanunlarında bu durum zorunluluktan çıktı ve öneri olarak güncellendi.

shutterstock_676364560

Ters yöne girmek yasak değil! (ABD-Alabama)

Tek yönlü olan yollar ülkemizde de var ve hepimiz yeri geldiğinde bu yolları kullanıyoruz. Türkiye'de olduğu gibi çoğu ülkede tek yön yolu ters olarak kullanmanın trafik kanunlarında cezası var hatta cezadan ziyade ciddi bir tehlikede doğuruyor. Ancak Alabama'da farlarınızı yakıp ters yönü kullanabilirsiniz.

shutterstock_1265843248

Bornozla otomobil kullanma cezası (ABD-Kaliforniya)

Bu trafik kanunun olmasına sebep olan kişi kim diye soracağınız bir kanun daha, diyebiliriz. Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde özellikle bayan sürücülerin bornozla otomobil kullanmaları yasak ve bu durumun bir cezası var!

480640-kopya

Yol üzerinde hayvan sürüsü gördüğünüzde durmamak (Avusturalya)

Başlıkta tam olarak anlatamamış olabiliriz ama durum şu. Seyahat halindeyken bir anda hayvan sürüsünün içine düştüğünüzde aracınızın motorunu durdurup sürünün dağılmasını beklemez, yolunuza devam ederseniz bunun Avusturalya'da 141 dolar cezası var.

shutterstock_759990046

Orta parmağınızı göstermek yasak (Almanya)

Türkiye'de her ne kadar geçerli bir sinirlenme biçimi olmasa da dünyanın bir çok ülkesinde bu durum insanlar tarafından tepki olarak gösteriliyor. Ancak bu parmak hareketini Almanya'da yaparsanız sürücü lisansınızın 5 puanlık ceza almasına sebep olacak bir durum.

Yakıt olmadan aracı iterek hareket ettirmek (ABD-Ohio ve Almanya)

Sürüş esnasında bir anda aracınızın deposunda yakıtın çok az kaldığını fark ettiniz ve en yakın benzinci aracınızdaki son yakıtla ulaşmanızın imkasız olduğu bir mesafede, ne yapardınız? Ya bir yere kadar gidip, aracınızı park edip benzinciye kadar yürürdünüz ya da aracınızın motoru yakıt eksikliğinden dolayı durduğunda iner iterdiniz. Ama bu itme durumu Almanya ve ABD Ohia'da trafik cezası almanıza sebep oluyor.

araba-kopya