iVision Dynamics konsepti artık i4 diye anılacak ve bu otomobil Almanya'nın Münih kentinde üretilecek. i4 markanın 2025 yılına kadar üretilecek olan 25 elektrikli modelinden biri olma özelliğini taşıyor. Bu 25 modelin tümü komple elektrik teknolojisine sahip olmayacak mesela MINI EV ve iX3 de bu ekibe dahil, ancak tamamıyla elektrikle çalışacak olan model sayısı 11 adet olacak.

bmw-i-vision-dynamics-concept-9-kopya

i4'ün teknik detayları hakkında çok fazla bilgi verilmemiş olsa da i Vision Dynamics Concept için, tanıtıldığı 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda bir kaç detay verilmişti. Eğer bu otomobil i4 olacaksa rakamları paylaşalım. 0'dan 100 km/s hıza 4 saniyenin altında çıkan bu konsept model, 200 km/s maksimum hıza sahip ve 600 km de menzile sahip olduğundan bahsedilmişti.

bmw-i-vision-dynamics-concept-11-kopya

BMW'nin patronu Harald Krüger, markasının 1995 yılından bu yana yüzde 42 oranında CO2 salımını azalttığını söyledi ve ürün gamlarına ekleyecekleri yeni teknolojili otomobil modelleriyle yakıt tasarrufu sağlarken alışılmış sürüş tecrübelerinden de vazgeçmeyeceğini belirtti.

bmw-i-vision-dynamics-concept-18-kopya