Markanın en yeni ve en özel iki yeni modeli Monza SP1 ve Monza SP2 olarak ortaya çıktı. SP1 bir koltuklu bir spor otomobil modeliyken SP2 iki koltuklu bir model olarak ayrışıyor.

Ferrari Monza SP1 Ferrari Monza SP1


Otomobiller 810 beygir güç üreten motora sahip, karbon fiber gövdeleri de gayet hafif olmasını sağlıyor. Otomobillerin 0'dan 100 km/s hıza ulaşmaları 2.9 saniye gibi bir süre alırken 0'dan 200 km/s hıza 7.9 saniyede ulaşıyorlar!

Ferrari Monza SP2 Ferrari Monza SP2


Monza modelleri tasarlanırken 1948 166 MM Barchetta ve 1954 750 Monza'dan ilham alınmış. Markanın pazarlama sorumlusu Nicola Boari, "Barchetta modelleri her pilotu sarhoşa çevirecek bir tecrübe yaşatıyordu" açıklamasında bulundu.
Bu açıklamadan sonra Monza SP1 ve SP2'nin kullanıcısına nasıl bir deneyim yaşatacağı anlaşılmış oldu!

Ferrari Monza SP1 - İç Mekan Ferrari Monza SP1 - İç Mekan


Önden motorlu olan bu iki model 6.5 litrelik V12 motora sahip. SP1, 1500 kg ağırlığındayken SP2, 1520 kg ağırlığında.

Ferrari bu modellerden toplamda 500 adet üretim yapacak. Paris Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkacak olan modellerin satın alma fiyatı ise 1 milyon doların üzerinde olacak!

Ferrari Monza SP2 - İç Mekan Ferrari Monza SP2 - İç Mekan

Yeni iş planı


Monza modelleri markanın yeni CEO'su Louis Camilleri'nin 5 yıllık iş planının başlangıcı olarak geçiyor. Yüksek kar marjına sahip olan limitli üretilen otomobil modellerini gelecek yıllarda daha fazla görebiliriz. Bu yeni spor otomobil modellerinden almak isteyen müşteriler, bir yıldan biraz daha fazla süre beklemek zorunda kalacaklar. LaFerrari Aperta gibi oldukça özel olan bu tarz otomobiller çok aranan ve markanın en sadık müşterilerine sattığı modeller olarak öne çıkıyor. Bu stratejiyle Ferrari, marka değeri kaybetmeden -seri üretim modeller üretip satış hacmini arttırmaktansa- kârlılığını arttıracak!

Ferrari CEO'su Louis Camilleri Ferrari CEO'su Louis Camilleri


Camilleri'nin stratejisi doğrultusunda marka 2022 yılında kârlılığını 2.3 milyar dolara çıkaracak.