Ford markasının kamyon, kamyonet, spor otomobil ya da herkesin kullanacağı tarzda otomobiller ürettiğini bilmeyen yoktur. Ancak bu defa marka tüm bu ürünlerinde haricinde daha farklı bir üretim aracı tarzı benimsemeye karar verdi, e-scooter!

shutterstock_697687990

Marka bugün yaptığı açıklamada Bird and Lime scooter kiralama pazarına giriş yapacağını belirtti. Plan doğrultusunda iki tekerlekli e-scooter filosu 2020 yılında 100'den fazla ülkede olacak. Ford'un bu ürün pazarına hızlı girişinin en temel sebei ise Spin markasını satın alması. Bu marka Kaliforniya merkezli, scooter kiralama girişimi olarak öne çıkıyor.

Bu satın alma işlemiyle birlike Ford, ilk defa "micro-mobility" diye adlandırılan bir pazara giren otomobil üreticisi oldu. 115 yıllık geçmişi olan Ford'un scooter pazarındalider olan ve yüz milyonlarca dolar kazanan Bird and Lime markasına erişmesi bu atılımla iyi bir yöntemi oluşturuyor.

shutterstock_1128385535

Ford, iki yıldır scooter üreten Spin markası için ödediği ücreti belirtmemişti ancak Axios'tan yapılan açıklamaya göre marka Spin'e 40 milyon dolar ödedi. Ford X'in tepe yöneticisi Sunny Madra, "Scooter pazarından beklediğimizi almamız 18 ayımızı bulacak ve 100'den fazla şehirde yer alacağız" dedi.