Lexus’un daha duygusal ve heyecan verici tasarım dilinin devamı olan ES, markanın vizyonunu daha geniş kitlelere yaymaya hazırlanıyor. Yeni ES, daha fazla genişlik, performans, daha fazla güvenlik ve sınıfında nadir görülecek kalitede yüksek işçilik kalitesi sunacak.

lexus-es-3-kopya

Yedinci jenerasyon ES, aynı zamanda Batı ve Orta Avrupa’da ilk kez satışa sunularak daha geniş müşteri kitlelerine ulaşacak. Lexus tasarım dilinin
yeni LS sedan ve LC süper coupe modelleriyle açılan yeni sayfasının devamını temsil ediyor.

lexus-es-2-kopya

Yeni Global Mimari (GA-K) ile birleştirilen ES, yeni platform sayesinde daha iyi sürüş deneyimin ve daha yüksek güvenliğin elde edilmesi sağladı. ES, önceki jenerasyona göre 65 mm daha uzun, 5 mm daha alçak ve 45 mm daha geniş olarak tasarlandı.Ayrıca aks aralığı da 50 mm uzayarak, aracın daha geniş ve daha oturaklı olmasını sağladı. ES, bu yeni oranlarıyla daha yüksek sürüş performansına ulaştı.

lexus-es-4-kopya

ES 300h, yeni dördüncü jenerasyon kendi kendini şarj eden hibrit teknolojisini kullanıyor. Sıra dışı yakıt verimliliği, yüksek performans ve düşük
emisyon değerlerinin sunulmasını sağlayan hibrit ES, 2.5 litrelik benzinli motoru, daha hafif, kompakt ve daha fazla güç yoğunluğuna sahip elektrikli motorla kombine ediyor. Toplamda 218 HP güç üreten ES 300h, sadece 4.7 lt/100 km tüketime sahip.