Geleceğin ulaşım çözümü!


Jest Electric’te BMW üretimi elektrikli motor, 170 beygir güç ve 290 Nm tork üretirken, tek oranlı şanzımanla işbirliği yapıyor. BMW’nin geliştirdiği 33, 44, 66 ve 88 kW-saat’lik bataryalarla tercih edilebilen Jest Electric, 210 km’ye kadar menzil sunarken, geleneksel alternatif akımlı şarjla 6 saatte, hızlı istasyonlarında ise yaklaşık 40 dakikada şarj olabiliyor. Üstelik enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sayesinde bataryalar yüzde 25 oranında kendi kendini de şarj edebiliyor. 190 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla Avrupa’da satışa sunulan Jest Electric, 10,1 inçlik multimedya dokunmatik ekranı, dijital gösterge, anahtarsız çalıştırma, USB çıkışları ile isteğe bağlı Wi-Fi uyumlu altyapı sağlarken, 4 tekerlekte bağımsız süspansiyonla da binek otomobilleri aratmıyor.

karsan-electric-kopya

‘Uygun krediyle tadından yenmez’


Üretim konusunda bir sınırlamaları olmadığını, manuel veya otomasyon gibi esnek üretim kabiliyetlerine sahip olduklarını ve gelecek tüm talebe cevap vereceklerini belirten Okan Baş, “Bu aracı mevcut Jest üretim hattının içerisinde üretebiliyoruz. Aynı hatta dizel Jest hemen arkasında elektrikli Jest çıkarabiliyoruz. Türkiye’de Jest Electric’i ulaşılabilir konuma getirmek için bir finansman ve kiralama modeli üzerinde çalışıyoruz. 230 kW (310 BG) gücünde, 300 km’ye kadar menzil sunacak alt yapıya sahip olan Atak Electric’i de önümüzdeki yılın 3. çeyreğinde tüm homologasyonlarıyla seri üretime başlayacağız” dedi. Otomotiv sektörünün zorlu bir dönemden geçtiğini, ancak yapılan son indirimlerin sektöre bir nefes vereceğini düşündüğünü belirten Okan Baş, “Bizler geleceğe umutla bakıyoruz. Bu teşvikler uygun krediyle desteklenirse tadından yenmez” diye konuştu.

karsan-okan-kopya

Türk otomotiv sanayinde 50 yılı geride bırakan Karsan, BMW ile gerçekleştirdiği ‘Positive Energy Experience’ etkinliğinde Avrupa ve Türkiye’den müşteri, distribütör ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Organizasyonda, yüzde 100 elektrikli Jest modeli BMW ve Mini Driving Academy’de ilk kez kullanıma sunuldu. Elektrikli araç çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Karsan CEO’su Okan Baş, “Konvansiyonel araçlardan elektriklilere geçiş ticari araçlarda da hızlı ilerliyor. Biz de BMW ile çok iyi bir sinerji yakaladık. BMW’nin elektrikli i3 ve i8 modelleri, Karsan Jest Electric ve Atak Electric aynı karede yer alıyor” dedi.

JEST SİLİKON VADİSİ’NDE


İlk defa bir Türk ticari araç markasının, yurtdışında özellikle Münih gibi bir lokasyonda böyle bir organizasyon düzenlediğinin altını çizen Okan Baş, “Jest Electric Avrupa’da olmayan bir segmentte kendi pazarını kendisi yaratacak. Seri üretime bu ay başladığımız Jest Electric, yoğun ilgi gördü. Romanya’daki Suceava Belediyesi’nin açtığı ihaleyi kazandık ve 5 adetlik Jest Electric için anlaşma yaptık. Bununla beraber, Portekiz, Fransa ve Slovakya gibi Avrupa’nın birçok farklı ülkesinden de daha şimdiden 15 adede yakın sipariş aldık. Hatta Amerika’dan, bir firmanın talebi doğrultusunda 1 adet Jest Electric’i Silikon Vadisi’ne yolladık. Şu anda Silikon Vadisi’nde kullanılıyor” diye konuştu.

karsan-2-kopya

OTOBÜS YERİNE MİNİBÜS


Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bir çalışma ile otobüslerin şehir içinde verimsiz olduğunu gördüğünü ve Bursa’da ara hatlarda vazgeçilerek Jest’e dönüldüğünü belirten Okan Baş, “50 adet alındı. Sonuç olarak taşınan insan sayısının yüzde 50 arttığı ve verimlilik kazanıldığı bildirildi” dedi.