Kia, hibrit motorlu modeli olan ve ülkemizde de satılan modeli olan Niro'nun elektrik sisteminde yangın çıkma olasılığından dolayı 27 binden fazla aracını geri çağırma kararı aldı. Araçlarda oluşabilecek sorunun güç rölesi düzeneğinden kaynakladığı ise gelen bilgiler arasında. Röle bağlantılarının geniş bir bağlantıya sahip olmamasından dolayı devrenin direnci artıyor ve bu da fazla ısı oluşmasına sebep oluyor. Birbirini tetikleyen durumlar sonucunda da yangın çıkma ihtimali artıyor.

kia-niro_eu-version-2017-1600-3f-kopya

Bu ısınma probleminden dolayı otomobil motor arızasına geçip, hareketini de durdurabiliyor. Sorunun çözümü içinse güç rölesi ısı artışından kaynaklı bir hasara sahipse tamamen değişecek, rölede böyle bir arıza yoksa da sadece düzenek değişecek.

kia-niro_eu-version-2017-1600-04-kopya

Markadan yapılan açıklamada belirlenen tarihlerde üretilen otomobillerin tamamı 27 bin adet. Bu sorunun olabileceği otomobil sayısı ise yüzde 1'den az. Çelik Motor ise yaptığı açıklamada Türkiye'deki modellerinde habere konu olan tarzda bir arıza olmadığı yönünde. İşte o açıklama;

Haberde belirtilen Kia Niro araçlarının geri çağrılması konusunda, Türkiye’ye ithal edilen araçlarla ilgili Kia Motors’dan bizlere gelen herhangi bir bilgilendirme bulunmamaktadır. Üretici firmadan gelecek açıklama sonrasında gerekli görüldüğü durumda müşterilerimize ulaşılarak gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.