Mercedes ticaret savaşlarından dolayı düşen kârını geri kazanmanın yollarını arıyor. Trump’ın çelik ve alüminyum ürünlerine getirdiği ek vergilerden dolayı Alabama eyaletinde fabrikası bulunan Mercedes, GLE modellerini daha pahalıya üretmek zorunda kalıyor.

Retuers’ın haberine göre şirket ABD’deki üretimini Çin’e kaydırmanın hesaplarını yapıyor. Daimler’in CEO’su Dieter Zetsche üretimi Pekin’deki fabrikaya kaydırmayı düşünüp düşünmedikleri sorulduğunda, “Durumlar değiştiğinde değerlendirme yapıyoruz. Buna nasıl tepki verebileceğimizi düşünüyoruz. Kendimizi daha iyi konumlandırmanın yollarına bakıyoruz” diyor.

Mercedes-Benz GLE43 AMG Mercedes-Benz GLE43 AMG


Daimler’in yönetim kurulu üyesi Roman Zitzelsberger ise yaptığı açıklamada ticaret savaşları yüzünden maliyetlerin katlanacağını dolaylı olarak, “Eğer bu bir ticaret savaşına neden olacaksa vergi artışları herkesi vuracak işsizlik de bundan etkilenecek” diye konuştu.

BMW geçen günlerde Güney Carolina’da üretilen X3’lerin Çin’e sevkiyatını durdurdu. Almanya’nın Baden-Wuerttemberg eyaletinde 440 bin kişi otomobil sektöründe istihdam ediliyor. Ticaret savaşlarıyla birlikte bu rakamın hangi seviyelere geleceği merak ediliyor.