Onun yerine sert, orta ve yumuşak hamurlar her pistin farklı özelliklerine uyacak şekilde değişiklik göstermeye devam edecek. Örneğin, Monako’nun Kırmızı yumuşak hamuru, Silverstone veya Suzuka’daki Kırmızı yumuşaktan ciddi ölçüde farklı olacak. Yumuşaktan serte kadar geniş bir yelpazeyi kapsayacak hamurların tam sayısı, FIA’dan homologasyonların alınmasının ardından Aralık ayında duyurulacak.

1540190025_2019_tyre_range_presentation___5

Pirelli, gelecek yıl her yarıştan önce hafta sonu tam olarak hangi hamurların sert, orta ve yumuşak seçimler olduğunu açıklayacak. Bu yeni sistem, ortalama izleyicinin lastikler arasındaki farkı anlamasını kolaylaştırırken bir yandan da daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyenlere hangi spesifik hamurların kullanıldığını öğrenme olanağı verecek. Cinturato orta ve tam ıslak zemin lastiklerinin renkleri ise gelecek yıl değişmeyecek ve yine sırasıyla yeşil ve mavi olacak.

1540190027_2019_tyre_range___infographic

Mario Isola, Pirelli Otomobil Yarışları Başkanı – “Takımlar, FIA ve Formula 1 ile bu konudaki görüşmelerimiz bir süredir devam ediyor. Bu değişimin ardında tüm lastiklerin özellikle televizyon için daha kolay tanınır ve açıklanabilir hale getirilmesi, aynı zamanda her yarışta hangi spesifik hamurların kullanıldığının da açıkça gösterilmesi fikri yatıyor.”