Önceliklil ismini seçtiğimiz ardından tasarımıyla alakalı ufak tefek detaylarını gördüğümüz Tarraco artık canlı ve kanlı olarak karşımızda. Otomobil ismini İspanya'nın Tarragona kentinden alıyor. Markanın çatısı altında bulunduğu VW Grubunun MQB A+ altyapısı üzerinde şekillenen otomobil 4735 mm uzunluğa sahip olacak!

seat-goes-big-with-the-new-seat-tarraco_002_hq-kopya

Dışarıdan tasarımına göz gezdirdiğinizde aracın Ateca'dan daha keskin bir şekle sahip olduğunu fark ediyorsunuz. Kısık tasarımlı farlar, diğer Seat SUV modellerine göre daha geniş ve altıgen olan motor ızgarası, tamponun tam ortasına konumlandırılan sis farları otomobilin sert yapısını desteklemiş.

seat-goes-big-with-the-new-seat-tarraco_006_hq-kopya

Yan profildeki plastik detaylar ise baktığınızda ilk dikkatinizi çeken detaylar oluyor. Bu durum otomobilin maceracı duruşunu destekliyor.

seat-goes-big-with-the-new-seat-tarraco_012_hq-kopya

Aracın arka kısmına geçtiğinizde ise köşeli ve led teknolojisine sahip stoplarla birlikte bagaj kapağı üzerinde birleşen ve Porsche'yi andıran aydınlatma grubuyla karşılaşıyorsunuz.

seat-tarraco-2019-1600-0b-kopya

Tarraco'nun iç mekanında ise 10.25 inç boyutunda tamamıyla dijital olan gösterge paneli dikkat çekiyor. Diğer modellere göre daha farklı biçimde konumlandırılan multimedya ekranı ise konsolun tam ortasında yerini almış.

seat-goes-big-with-the-new-seat-tarraco_011_hq-kopya

Ara. dört farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak, ancak ülkemizde hangi motorlar olur şimdiden konuşmak doğru olmaz. 1.5 ve 2.0 litre TSI motorlar benzinli motor alternatiflerini oluştururken 2.0 litre TDI motor da 150 ve 190 beygir güç üretebilen versiyonlara sahip olacak. Bu motor seçeneklerinin tümünde manuel ya da DSG şanzıman tercih edilebilecek.

seat-goes-big-with-the-new-seat-tarraco_009_hq-kopya

Tarraco'nun Avrupa satışına bu yılın son aylarında başlanacak, ülkemize ise geliş tarihi henüz belli değil.