IOS 12 işletim sistemi yüklü olan cihazlar bu uygulamayı düzgün bir şekilde çalıştırabilecek. Ve sadece "Hey Siri, unlock my car" demeniz kapıların açılmasına yetecek. Bu eyleme ek olarak Siri'nin ekstra kısa yolları da var. Örneğin aracınızdaki yakıtla yapabileceğiniz menzili size söyleyebiliyor, aracınızın alarmını çalıştırabiliyor, camlarda yer alan buz çözücüleri çalıştırıyor ve klima sıcaklığını ayarlayabiliyor ve aracınızı nereye park ettiğinizi size sorduğunu da söyleyebiliyor.

shutterstock_374247169

Özellikle soğuk kış günlerinde, sabahları aracınızın ısınmasını beklerken üşümenize gerek kalmayacak. Siri aracınızın hareket etmeden önce ısınmasını, sizin verdiğiniz komutla sağlayabilecek. "Siri kısayollarını mobil uygulamanızla birlikte kullanmak için sesli komutlar vermeniz yeterli ve bu hayatımızı kolaylaştırıcı bir fırsat. Siri ile entegrasyonu sürücülerin gözlerini yoldan ayırmadan güvenle aracını kullanmasına imkan tanıyor" açıklamasını Volkswagen Marka ve Otomobili IT sorumlusu Abdallah Shanti yaptı.

Bu uygulamayı kullanmak için Apple marka telefona ve aylık 17.99 Dolar'lık aboneliğe ihtiyacınız var. Volkswagen markası 2017 yılında da BMW ve Mercedes'in yaptığı Amazon'un asistanı Alexa ile bir ortaklığının olacağını duyurmuştu. Aslına bakarsanız Alexa ile durum böyleyken Siri ile bir birliktelik biraz beklenmedik oldu...

GENERAL MOTORS DA DONUT VE KAHVE SİPARİŞİNİZİ VERİYOR!


Teknolojinin daha fazla otomobillere bulaşmasıyla birlikte farklı ve dikkat çeken uygulamalar öğrenmeye başlıyoruz. General Motors yeni bir uygulama duyurdu ve bu uygulama aracınızın multimedya sistemine indiriliyor. Uygulama üzerinden Dunkin' Donuts yada Applebee'den donut ve kahve siparişi verebiliyorsunuz. Ayrıca bu uygulama sayesinde sınırlı sayıda olan bir çok işletmeyle gelecek yıllarda bir birliktelik sağlanabilecek.

181108171518-02-gm-tech-100818-exlarge-169

Uygulamayı görür görmez aklınıza sürüşü tehlikeye atar mı sorusu gelebilir. Ancak bu uygulama sadece araç hareketsizken çalışıyor.