Ferrari, Aston Martin, Bentley, Lamborghini ve Rolls-Royce modellerinin tasarımlarını genişleterek ürün gamlarına yeni bir model eklediler. Ferrari markası için henüz onaylanmış bir SUV modeli yok ama dört koltuklu ve dört tekerlekten çekişli FF, markanın alışkın olduğumuz ürünlerinden farklı bir model olarak karşımıza çıkmıştı.

Lamborghini, Aston Martin gibi süper spor otomobil modelleri üreten markalar ise yerden yüksek ve dört tekerlekten çekişli modellerini ortaya çıkardılar bile, her ne kadar Aston Martin'in DBX'ini kamuflajsız görmesek de böyle bir otomobil var. Bu markalar arasında yer alan Rolls-Royce ise Cullinan modeliyle SUV pazarına giriş yaptı.

Aston Martin DBX Aston Martin DBX, İngiliz markanın ilk SUV modeli olacak ve 2019 yılının sonunda yollarda görebileceğiz!


Jato Dynamics araştırma şirketinin küresel analisti Felipe Munoz süper spor üreticiler için, "Nasıl gelişeceklerini öğrendiler" açıklamasında bulundu. Markalar süper kârlı satış adetlerini arttırmak için yeni pazarlara yeni modellerle açılmalılar. Adı geçen markaların hepsi Avrupa merkezli markalar ve Çin pazarı bu markalar için çok önemli. Bu noktada da markaların ürünlerini çeşitlendirmeleri gerekiyor.

17kasimotograf

Aston Martin, Bentley, McLaren, Ferrari, Lamborghini ve Rolls-Royce hatta Bugatti ve Audi R8'de bu ekibe dahil edilirse Ağustos ayının sonuna kadar toplamda 11 bin 69 adet satılmış(Jato Dynamics). Geçen yılın aynı zamanına göre bu rakam 10 binin altındaydı.

Ferrari 488 GTB Ferrari 488 GTB, Avrupa'da en çok tercih edilen spor otomobil oldu.


11 bin 69 adetlik satışın 8 bin 537'si spor otomobillerden oluşuyor ve burada lider Ferrari 488. Ama SUV modeller 1201 adetlik rakama ulaşmış durumda. Ayrıca SUV satışları ultra lüks markaların sedan modellerinin satış adetini geride bırakmış durumda.

Lamborghini URUS Ünlü İtalyan otomobil üreticisi Lamborghini'nin ilk SUV modeli URUS!


Bu markalar arasında Avrupa pazarına en bağımlı olan marka, 2017 satışlarının yüzde 53'ünü Avrupa'ya yapan Aston Martin. Arkasından yüzde 41 ile Ferrari, yüzde 35 ile Bentley, yüzde 33 ile Mclaren, yüzde 26 ile Lamborghini ve yüzde 22 ile Rolls-Royce geliyor.